Adalet Yürüyüşü’nün manikür-pedikürcüsü

Anayasa değişikliği sürecinde Şeker TV ile gündem olan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Adalet Yürüyüşü’nün de kendi ifadesiyle “manikür pedikürcüsü” oldu. Cerrah olan Şeker, 16 günde 380 kilometre yol yürüyen ayaklara bakım ve cerrahi müdahale görevini üstlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü’nde 16 gün geride kaldı. Günlük hayatlarında çok fazla spor alışkanlığı bulunmayan milletvekillerinin sıcak havada, asfalt üzerinde günde 20 kilometreyi bulan yürüyüşü ayakları kullanılmaz hale getirdi. Ayakları su toplayan, tırnakları moraran, hatta tırnakları düşme noktasına gelen milletvekillerinin kurtarıcısı yine bir milletvekili, Ali Şeker oldu.

MANİKÜRCÜ PEDİKÜRCÜ

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’i kameralara kapalı Anayasa değişikliği görüşmelerini canlı yayınlamasıyla yakından tanıdık. Komisyon görüşmelerinde amatör olarak başladığı yayını Genel Kurul sürecinde 3G ile profesyonel bir televizyon yayınına dönüştüren Şeker, adına patent başvurusu da yaptı. Şeker TV adıyla yayıncılığa başlayan Şeker’i bulunduğu yerlerdeki toplumsal olaylarda yaptığı yayınlarla izlemeyi sürdürdük. Ali Şeker, Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünü yaptığı Adalet Yürüyüşü’nde de canlı yayınlarını sürdürüyor. Ancak yürüyüş Şeker’e canlı yayının yanı sıra ek bir görev daha yükledi. Cerrah olan Şeker, bu kez kendi ifadesiyle “Manikürcü-pedikürcü” olarak da yol arkadaşlarının ayaklarına cerrahi müdahale ciddi bir mesai harcamaya başladı.

. .

AMBULANSTAN DAHA TEÇHİZATLIYIM

Gezi eylemleri sürecinde “Gezi doktorluğu” yapan Şeker, yürüyüşe de o eylemlerde kullandığı cerrahi çantası ile katılıyor. Yürüyüş koluna eşlik eden ambulanslardaki tıbbi malzemelerden daha fazlasını çantasında taşıdığını söyleyen Ali Şeker öyle ki yaralanan bir gazetecinin başına dikiş dahi attığını anlatıyor.

DOKTOR ÖNERİSİ: “YÜRÜME”

Yürüyüş sırasında topluluğun en arkasında parti görevlisi olarak takipte olan Ali Şeker, mola noktasına geldiğinde doktor çantasını alarak çalışmaya başlıyor. CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Veli Ağbaba, İzmir Milletvekili Musa Çam’ın su toplayan, yaralanan ayaklarını tedavi ediyor, pansuman yapıyor. 16 gündür kesintisiz olarak yürüyen Musa Çam’ın ayaklarına pansuman yaparken konuştuğumuz Şeker, “Bir doktor olarak ne öneriyorsunuz? Yürümeye devam etmeli?” sorumuza, “Doktor olarak tabii ki yürümemesini öneririm ama ne yazık ki kendimize söz geçiremiyoruz” diyor.

. .

CEYLAN DERİSİ KOLTUKLAR YALANMIŞ!

Şeker’e günlerdir yürüyen milletvekilleri içinde ayakları en kötü durumda olan milletvekilini soruyoruz, yanıtı “En kötü benim” oluyor. Ayaklarındaki sorun nedeniyle ayakkabısının topuklarına basarak yürüyen Şeker, “Benim de yürümemem gerek ama ben de kendime söz geçiremiyorum” diyor. Esprili diliyle “Ankara’daki ceylan derisi koltuklar bize yalanmış” diyen Şeker, mücadeleye devam edeceklerini söylüyor.

KİLOMETRESİ YÜKSEK AYAKKABILAR

Bu arada CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’a yürüyüş kararının ardından ilk işi spor ayakkabısı almak olan milletvekillerinin parlayan ayakkabıları uzun yürüyüşte kısa sürede eskidi. Milletvekilleri bu durum için de “Bu ayakkabıların kilometresi yüksek” esprisi yapıyor.