Adalet Yürüyüşü'nün 87 yaşındaki delikanlısı!

Ankara’dan İstanbul’a başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün “en genç delikanlısı” 87 yaşındaki Adem Sümer oldu. “Benim hayatım bitti” diyen Sümer, çocukları ve torunları için yürüyor.

Google Haberlere Abone ol

SAKARYA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 69 yaşında Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün “en genç delikanlısı” 87 yaşındaki Adnan Sümer oldu. 2 gündür 40 dereceyi bulan sıcak havada yürüyen Sümer, “Benim hayatım bitti, çocuklarım, torunlarım için yürüyorum” dedi.

Adalet Yürüyüşü’ne Düzce’den katılan Adnan Sümer emekli astsubay. Adapazarı’nda yaşayan 4 çocuk babası Sümer, yürüyüşe Düzce güzergahında katıldığını söyledi. 2 gündür 40 dereceyi geçen sıcak havada yürüyen Sümer, ilk olarak Düzce’de konaklama noktasına dökülen gübreden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. “Düzce’de yaşanandan utanç duyuyorum” diyen Sümer yürüyüşe katılma nedenini ise şöyle anlattı:

“CHP üyesi değilim. 4 çocuk babasıyım. Ben 87 yaşındayım. Aslına bakılırsa ömrüm bitmiş. Kendim için bir şey isteyecek durumda değilim. Çocuklarım ve torunlarım için yürüyorum. Ülkem için adaleti istiyor, huzur arıyorum. Türkiye bitti. Bu yürüyüş, bu atılan çığlık adalet ve huzur için bir fırsat doğurur inancındayım. İnşallah iyi günler göreceğiz.”

2 gündür hayati risk altında yürüyen Adnan Sümer, yürüyüşün bundan sonraki etaplarına da gücü olduğu sürece katılacağını söyledi.