Antalya'dan 'Barış Akademisyenleri', Adalet Yürüyüşü'ne katılıyor

Akdeniz Üniversitesi'ndeki görevlerinden ihraç edilen "Barış Akademisyenleri" de yarın "Adalet Yürüyüşü"nde olacak. Antalya'dan yola çıkmadan önce KESK ile birlikte açıklama yapan akademisyenler, açlık grevini cezaevinde sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için de yürüyeceklerini söylediler.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü"ne katılımlar sürüyor. 22 Kasım 2016 tarihli 677 sayılı KHK ile Akdeniz Üniversitesi'ndeki görevlerinden ihraç edilen "Barış Bildirisi" imzacısı akademisyenler "Adalet Yürüyüşü"ne katılmak için Antalya'dan yola çıktı.

Barış taleplerinin arkasında olduklarını, adalet ve barışın birbirine yapışık olduğunu dile getiren "Antalya Barış Akademisyenleri Grubu", Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için de yürüyeceklerini dile getirdiler.

'SÖZDE BİLİM İNSANLARINA, REKTÖRLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

"Barış Akademisyenleri" ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) ortak açıklamasında şöyle denildi:

"Bu ceberut hukuk ve adalet tanımaz iktidarın bize saldırısının altında yatan gerçek de bizim her koşulda hukuku ve adaleti savunmamız değil mi? İç içe oldukları ve aynı menzile yürüdükleri FETÖ çuvalının içine bizi koymaya çalışmalarının nedeni bu değil mi? Ama yanıldılar. Bizi o kendi yandaşlarıyla, kol kola, beraber yürüdükleri paralel arkadaşlarıyla karıştırdılar. Onlar gibi sessiz bir köşede oturacağımızı sandılar, yanıldılar.

İhraç ettikleri binlerce KESK üyesinin, imzalarının arkasında duran yüzlerce barış akademisyenin diz çökeceğini ve boyun eğeceğini sandılar, yanıldılar. Daha dün 12 barış imzacısını sorgusuz sualsiz açığa alan ve saray dalkavukluğu yapan sözde bilim insanlarına, rektörlere de boyun eğmeyeceğiz. Onlardan hem gerçek hukuk hem de tarih önünde mutlaka hesap soracağız.

Bu vicdansız, hukuku ve adaleti hiçe sayan iktidar, Nuriye ve Semih’in göz göre göre ölüme gidişlerine seyirci kalmamızı istiyor. Saraya bağlı bir hukukun ve adaletin olmayacağını yüksek sesle bir kez daha haykırıyor ve 'herkes için adalet' diye diye alanlara çıkarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne katılıyoruz. Yaşasın hak, hukuk, adalet… Yaşasın adalet isteyenlerin dayanışması…" (DUVAR)