Ankara'da kaçırılanlar meclis gündeminde

CHP Milletvekilleri Sarıhan ve Tanrıkulu, 15 Haziran'da Cemil Koçak'ın Ankara'da kaçırıldığı iddiaları üzerine meclis araştırması talebinde bulundu. İki vekil bugüne kadar 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili kaçırılma iddialarında adı geçenlerin, KHK ile atılan ve haklarında FETÖ/PDY soruşturması açılanlar olduğuna dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 15 Haziran'da Cemil Koçak'ın Ankara'da kaçırıldığı iddiaları üzerine, daha önce 15 Temmuz darbe girişimi ile bağlantılı olduğu öne sürülen kaçırılma iddialarını da içeren meclis araştırması talebinde bulundular.

Sarıhan ve Tanrıkulu, 1 Eylül'de KHK ile ihraç edilen ziraat mühendisi Cemil Koçak'ın 15 Haziran saat 17.30'da Ankara Altındağ Celal Esat Arseven Caddesi'nde arabasına arkadan vurulup kaza süsü verilerek arabadan indirildiğini, arabada o esnada sekiz yaşında oğlunun da bulunduğunu ve Koçak'ın üç, dört kişi tarafından koyu renkli bir Transporter'a bindirildiğini belirttiler.

Sarıhan ve Tanıkulu TBMM Başkanlığı'na verdikleri meclis araştırması talebinde, Ankara'da 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde bir, bu tarihten sonra ise sekiz kişinin benzer yöntemlerle kaçırıldıklarını ifade ederken, kaçırılma olaylarının vatandaşlar arasında korkuya sebep olduğunun da altını çizdiler.

HEPSİ KHK İLE ATILMIŞ, HAKLARINDA FETÖ/PDY SORUŞTURMASI AÇILMIŞ

Kaçırılmalarla ilgili Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğü'nün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereği Meclis Araştırması açılmasını talep eden Sarıhan ve Tanrıkulu, kaçırılanların hepsinin KHK ile işten atıldığına ve haklarında FETÖ/PYD'ye yönelik soruşturma açılan kişiler olduğuna dikkat çektiler.

Ankara'da yakınları kaçırılanlar: Arayarak eşinizi tehlikeye atıyorsunuz dedilerAnkara'da yakınları kaçırılanlar: Arayarak eşinizi tehlikeye atıyorsunuz dediler

Meclis araştırması talebinde ayrıca kaçırılma olaylarında güvenlik kameralarının kayıtları ve görgü tanıklarının anlatımlarına göre, siyah Volkswagen Transporter kullanıldığı ve yüzleri kamera kayıtlarında seçilebilen kişiler tarafından kaçırıldıkları ifade edildi.

SİYAH TRANSPORTER YENİ BEYAZ TOROS MU?

Eski Başbakan Davutoğlu'nun, Van’da, "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak” sözleri de meclis araştırması talebinde hatırlatılırken, "Bir tür tehdit olarak kayıtlara geçen bu cümle ise, 1990'lı yıllarda "Beyaz Toros"lar ile yapılan "kaçırma ve zorla kaybetme"lerin, AKP Hükümetleri döneminde siyah transporterlar ile kaçırılma iddialarına evrildiğini göstermektedir." ifadelerine yer verildi.

Cemil Koçak'a ek olarak araştırma talebinde adı geçen kişilere ilişkin bilgi ve iddialar da şu şekilde sıralandı:

Sunay Elmas: 27 Ocak 2016 tarihinde çocuklarını Sincan’a bırakan Sunay Elmas’ın dönüşte CEPA Alışveriş Merkezi’nin önünden saat 11.00’de siyah bir Transporter ile kaçırıldığının tespit edildiği.

Mustafa Özgür Gültekin: Rekabet Kurumu çalışanı, 21 Aralık 2016 tarihinde saat 18.15sıralarında Ankara Beştepe’de kaçırıldı. Ailesi çevredeki tüm kamera kayıtlarını topladığı, kayıtlarda Gültekin’in dört araç tarafından takip edildiği görüldüğü, bir markette alışveriş sonrası etrafının sarıldığı ve siyah Transporter’a bindirilerek kaçırıldığı.

Hüseyin Kötüce: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu çalışanı olduğu, Şubat 2017’de iş yerinden çıktıktan sonra arabasına binmek üzere geldiği Batıkent Metro İstasyonu otoparkından saat 19.00 civarında kaçırıldığı.

Turgut Çapan: 31 Mart 2017, FETO/PDY soruşturması çerçevesinde kapatılan Turgut Özal Üniversitesi çalışanı olduğu, 31 Mart 2017 tarihinde Yenimahalle’nin Şentepe Semtinde kaçırıldığı.

Mesut Geçer: MİT’ten ihraç edildiği, 2017 yılı Mart ayında Yenimahalle İlçesi Çakırlar Semtinde arabasının durdurularak kaçırıldığı.

Önder Asan: FETÖ soruşturmasında kapatılan özel bir okulda öğretmen olduğu, Yenimahalle’nin Şentepe Semtinde 1 Nisan 2017 tarihinde kaçırıldığı.

Ayhan Oran: Eski Mit çalışanı olduğu, Yunanistan’da görev yaptığı sırada 2016 yılı Haziran ayında Türkiye’ye çağrıldığı, 17 Temmuz 2016 tarihinde açığa alındığı, 2 Ağustos 2016 tarihinde de ihraç edildiği, 1 Kasım 2017 tarihinde saat 12.38'de bulunduğu sitenin kamera kayıtlarından çıkışının görüldüğü ve o andan itibaren bir daha haber alınamadığı.

Abdüssamet Atik : Müteahhit olduğu, Kilis'te kendisine gelen telefon üzerine evden çıktığı ve telefonu ile arabasının Kilis Islahiye yolunda bulunduğu,. 27 Eylül 2015'te kaçırıldığı. 3 Temmuz ve 8 Temmuz 2016 tarihlerinde ailesinin arandığı ve bir daha haber alınamadığı.