Atalay Filiz, beraatini istedi

Öğretmen Fatma Kayıkçı'yı öldürmekle suçlanan Atalay Filiz'in yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü. Filiz, beraatini talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Öğretmen Fatma Kayıkçı'yı öldürmekle suçlanan Atalay Filiz'in yargılanmasına devam edildi. Filiz, beraatini isterken; mahkeme tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Atalay Filiz, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak Filiz'in kimlik tespiti yapıldı.

Filiz'in Sulh Ceza Mahkemesi ve savcılıktaki savunmasını tekrar edeceğini söylemesi üzerine, Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk, ifadelerini okudu. İfadelerini hakkında bir diyeceği olup olmadığı sorulan Filiz, “İfademe bu aşamada eklemek istediğim bir şey yoktur” dedi.

'HÜKMÜN GERİ BIRAKILMASINI KABUL EDİYORUM'

Mahkeme Başkanı Öztürk duruşmada, cezai ehliyetinin tam olduğuna dair Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporları okuması üzerine Atalay Filiz, “Bir diyeceğim yoktur” diye konuştu.

Yasal şartları oluştuğu takdirde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini kabul edip etmediğini sorulan Filiz, “Öncelikle beraatimi talep ederim. Ancak mahkemenizce aksine karar verildiği takdirde hakkımda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.

'EVE GİRDİĞİMİZDE KAN İZLERİ VARDI'

Duruşmada tanık olarak dinlenen Güngör Köroğlu, şunları söyledi:

"Sanığın oturduğu binayı ben yapmıştım. Ancak sanığın kaldığı binanın mülkiyeti bana ait değildi. Apartmanın ortak dairesiydi. Ben memlekette iken sanık ve arkadaşının kısa süreliğine burada kalmaları yönünde bana telefon ettiler. Ben de diğer komşular gibi kira almadan bir süreliğine sanığın arkadaşı ile birlikte bu binada kalmasına müsaade ettim. Olayı ben görmedim. Haber verdiklerinde eve geldim. Polis ile birlikte eve girdik. Evde az miktarda kan izleri vardı. Olayda hayatını kaybeden Fatma Kayıkçı’ların bir çay bahçesi vardı. Sanık Atalay orada çalıştığı için biz de oraya gittiğimizde bize hizmet etmesinden dolayı kendisini tanırım. Orada kendisini Furkan olarak tanıyordum” dedi.

Dosyanın esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmesine ve Filiz'in tutukluluk halinin devamına karar verildi. Davanın bir sonraki duruşması 8 Ağustos’ta yapılacak.

NE OLMUŞTU?

Tuzla'da kaybolan tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs 2016'da evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. 17 gün boyunca firari olan ve İzmir'de yakalanan Filiz'in, 2013 yılında o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın Ankara'da öldürülmesi olayına karıştığı da iddia edildi.

13 Haziran 2016 günü mahkemeye çıkarılan Filiz, tutuklandı. Filiz hakkında Fatma Kayıkçı'yı "tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis, hırsızlık suçundan ise 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Filiz'e, geçtiğimiz Mart ayında Göktuğ Demirarslan ve Elena Radchikova'yı "tasarlayarak adam öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Atalay Filiz'e iki kere müebbetAtalay Filiz'e iki kere müebbet