Nazlı Ilıcak kendini Erdoğan'la savundu

Nazlı Ilıcak, dün yarım kalan savunmasına bugün devam etti. Cemaatin iç yüzünü geç fark ettiğini söyleyen Ilıcak, şöyle dedi: "Ben 2013'e kadar Erdoğan'ı destekledim. Erdoğan'ın düşmanı değilim ki. Niye darbe isteyeyim. Onunla geçmişten gelen yol arkadaşlığım var."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci yazar Ahmet Altan ve Prof. Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak'ın, yargılandığı davanın ilk duruşmasına bugün devam edildi. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün başlayan duruşmaya Nazlı Ilıcak ifade verirken ara verilmişti. Daha geniş olduğu için 27. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülen duruşmada Nazlı Ilıcak savunmasına devam etti.

T24'ün haberine göre Ilıcak savunmasına "'Gözyaşları içinde savunma yaptı' yazmışlar benim için. Tekzip ediyorum" diyerek başladı. 15 Temmuz gecesi attığı 'darbe karşıtı' Twitter mesajlarını mahkemede okuyan Ilıcak, savunmasında şunları söyledi:

CEMAAT BARIŞ SÜRECİNE KARŞI BEN TARAFTARIM: Benim kimliğim bir teokratik darbeye uyar mı? Ben niye Fethullah Gülen'in Türkiye'nin başına geçmesini isteyeyim? Cemaat barış sürecine karşı. Ben barış sürecine taraftarım. Ne Oslo Sürecini eleştirdim ne de KCK operasyonlarını onayladım. Cemaat Hakan Fidan'a karşı. Ben 'Bir Teoman Koman'a bin Hakan Fidan'ı tercih ederim' dedim. Çünkü ben sivilleşmeden yanayım. Cemaat Hanefi Avcı'ya karşıydı. Ben tutukluyken Hanefi Avcı'nın serbest bırakılması için gazetede yazı yazdım."

ERDOĞAN'IN DÜŞMANI DEĞİLİM Kİ: Ben 2013'e kadar Erdoğan'ı destekledim. Erdoğan'ın düşmanı değilim ki. Niye darbe isteyeyim. Onunla geçmişten gelen yol arkadaşlığım var, nasıl böyle bir yorum yapabilirim. Muhalefete geçmem buna nasıl sebep olabilir?

BALYOZ BELGELERİ SAHTE OLABİLİR: Tv'de Balyoz'dan söz eden cümlelerim plan seminerindendir. Balyoz planı diye çıkan belge sahte olabilir, listeler sahne olabilir. Bunu kimse hemen anlayamaz, büyük uzmanlık gerektirir. Ben mecbur muyum Balyoz tamamen 'kumpastı' demeye? Tamamen kumpas olmadığına inanmak niye FETÖ'nün dümen suyuna girmek olsun?

FETÖ'NÜN TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNDAN EMİNİM: Ecevit 70'lerden beri kontrgerilladan söz etti. Kontrgerillayı araştırmak isteyen Doğan Öz suikasta kurban gitti. Biz biliyoruz. Kara propaganda siteleri vardı, kabul ediyorlar. Taraf onları yazınca, sonradan kabul edip kapattılar o siteleri. Hukukun üstünlüğüne saygı duyan biri olarak MGK kararına uymak zorunda değilim. O zaman 28 Şubatta başörtülülere cihat açardım. Ben bugün FETÖ'nün terör örgütü olduğuna yüzde yüz eminim. Hele 15 Temmuz darbesinden sonra... Silahlı isyan yaptılar.

CADI AVI BELKİ DE GEREKLİYDİ: 15 Temmuz'da belki bir cadı avı gerekliydi. Öyle büyük bir badireden geçti ki Türkiye. Gazete yazım için tuttuğum notlarımı örgüt belgesi gibi anlatmışlar. Ben kısa kısa not alıp irticalen sekreterime yazdırırdım. Dursun Çiçek'in İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı yazdığım yazdı Balyoz propagandası gibi gösterilmiş. Arada hiç ilişki yok. Savcıya göre Ergenekon, Balyoz'dan söz etmek FETÖ'cülük kriteri. Cumhurbaşkanı, Başbakan bunlardan söz edince bir şey olmuyor.

15 TEMMUZ'DA BRİÇ PARTİSİ YAPACAKTIK: Koza İpek'ten aldığım para, Bugün'deki maaşlarım. Ben çok daha yüksek ücretle Sabah'ta çalışıyordum, tv programı yapıyordum. 15 Temmuz sabahı Bodrum'a gittim. Arkadaşlarımla briç partisi yapacak ve Yunan adasına gidecektik, darbe olunca iptal ettim. Bodrum'da yaz planları yaparken, oğlum, kızım, torunlarım gelecek diye beklerken darbeyle suçlanıp huzurunuza getirildim. Gelelim özeleştirime. Ben bu cemaat işini geç fark ettim. Geç fark etmemin sebebini izah etmek istiyorum. DP geleneğinden birisi olarak dindar kesime hep duyarlı oldum. Ben bir kafa karışıklığı yaşadım. Tam anlamıyla emin olamadım.

İÇYÜZÜNÜ GEÇ FARK ETTİM: DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel sadece Gülen cemaati aleyhine dava açmadı, Merve Kavakçı'nın da evini bastırdı. Ben itikat sahibi benim sahip çıktığım insanlardan tabanı olan bir cemaatin içyüzünü anlamakta geciktim, hemen fark edemedim. açmam, bu yaştan sonra Türkiye dışında yaşamam imkânsız. Evlerim var, torunlarım var. 3 müebbet talebine rağmen tahliye istiyorum.