Adalet Yürüyüşü'ne sanatçı ve siyasetçilerden ilgi

Adalet Yürüyüşü'ne ilgi artıyor. MHP'li muhaliflerden Ümit Özdağ, sanatçılardan Müjdat Gezen ve Genco Erkal'ın da önümüzdeki günlerde yürüyüşe katılması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü 5. gününe girdi. CHP milletvekilleri, parti yöneticileri ve teşkilatlardan vatandaşların katıldığı yürüyüşe farklı parti ve siyasi oluşumlar ile sanatçı-aydınlardan da destek geliyor.

Edinilen bilgiye göre MHP'li muhaliflerden Ümit Özdağ, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Yan yana bir aradayız" oluşumu, KESK, DİSK yöneticileri, çeşitli sivil toplum örgütleri katılım için CHP yöneticileriyle temas kurdu.  Bugünkü yürüyüşe Ataol Behramoğlu ve Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy  katılacak.

Öte yandan sanatçı ve aydınlardan da destekler artıyor. Füsun Demirel, Melike Demirağ, Zülfü Livaneli gibi isimlerin katıldığı yürüyüşe önümüzde günlerde de Genco Erkal ve Müjdat Gezen'in katılması bekleniyor. Ancak CHP yöneticileri çok daha fazla sürpriz ismin yürüşe katılarak destek vereceğini söylüyor.

YÜRÜYÜŞ ADALET ARAYAN HERKESİN YÜRÜYÜŞÜ

Farklı siyasi parti ve oluşumlarla sanatçıların katılımı için özel bir çalışma yapılmıyor. Yürüyüşün adalet arayan herkesin yürüyüşü olduğunu söyleyen parti yöneticileri, herkesi de bu yürüyüşe davet ediyor.

Ancak bazı isimlerin yürüyüşe katılmasında milletvekilleri ve parti yöneticilerinin özel ilişkileri etkili oluyor. Özellikle milletvekilleri bazı ünlü isimlerin yürüyüşe katılması noktasında özel bir çaba da harcıyor. Milletvekillerini arayarak yürüyüşe destek mesajları veren sanatçılar en azından bir gün için de yürüyüşe davet ediliyor.