Ankara Üniversitesi’nde sempozyum skandalı büyüyor

Ankara Üniversitesi'nde düzenlenecek sempozyuma ismi kendisinden habersiz yazılan Prof. Dr. Serpil Sancar, “Adım kullanılmışsa da bu iznim ve desteğim dışı bir durumdur” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

ANKARA - Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in onursal başkanlığında düzenlenen sempozyuma isimleri kendilerinden habersiz yazılan bilim insanlarından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Siyasal Bilgiler Fakültesi-Mülkiye’nin son seçilmiş dekanı Prof. Dr. Serpil Sancar, sempozyumun içeriği ve düzenlenme süreciyle ilgili kendisine danışan ve fikir soran olmadığını açıkladı. Sancar, “Adım kullanılmışsa da bu iznim ve desteğim dışı bir durumdur” dedi.

Prof. Dr. Sancar, Ankara Üniversitesi Kadın Platformu adına düzenlenen 'Savaşta ve Barışta Kadın' konulu sempozyumun danışma kurulunda kendisinin de adının geçtiğine dair haberler paylaşıldığını hatırlattı. İlgili web sayfasında danışma kurulu listesinin henüz ilan edilmemiş göründüğünü vurgulayan Sancar, "Ya da ilan edildikten sonra kaldırılmış olabilir. Dolayısıyla iddianın kanıtına ulaşamadım henüz. Ama görmüş olanlar var. Bu bilgiye sahip olanlar web adresini yeniden paylaşırsa sevinirim" çağrısında bulundu.

Söz konusu sempozyumun düzenleyicilerinin kadın çalışmaları alanı dışından ve bir kısmının bir siyasi çevreye angaje kişiler olduğunun anlaşıldığını kaydeden Prof. Dr. Sancar, tepkisini şu sözlerle ifade etti: "Mensubu olduğum ve yöneticilik sorumluluğunu taşıdığım Ankara Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (KASAUM) ve Kadın Çalışmaları ABD'nin, kadın hakları temelli ve akademik bir çalışma alanı olarak kadın çalışmaları alanına katkı yapacak bir içerikte olması koşulu dışında, konusu kadın olsa dahi, kadın hakları temeli dışında bir siyasi bir gündeme dahil olması, destek vermesi söz konusu olamaz."