'Giderek artan kadın cinayetleriyle karşı karşıyayız'

Birlikte yaşadığı erkek tarafından öldürülen Dilek Mamalı için açıklama yapıldı. Açıklamayı yapan Bahar Keleş, "Biz, tek bir kadın cinayeti bile fazla diyorken, giderek artan kadın cinayetleriyle karşı karşıyayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de, birlikte yaşadığı Mehmet Sabırlı tarafından öldürülen Su Ürünleri Mühendisi Dilek Mamalı için basın açıklaması yapıldı.

İzmir Kadın Platformu tarafından düzenlenen basın açıklaması, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşti. KHK ile ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ'ın katıldığı eylemde, açıklamayı Ziraat Mühendisleri Odası'ndan Bahar Keleş yaptı.

Mayıs ayında 39 kadının, erkekler tarafında öldürüldüğünü belirten Keleş, "Biz, tek bir kadın cinayeti bile fazla diyorken, giderek artan kadın cinayetleriyle karşı karşıyayız. Bu sefer ateş yakınımıza düştü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Buca İlçe Müdürlüğü'nde görevli Su Ürünleri Mühendisi meslektaşımız Dilek Mamalı'yı, 15 Haziran Perşembe günü bir erkek tarafından işlenen alçakça bir cinayet sonucu kaybettik" dedi.

'CİNAYETLERİN SON BULMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

"Acımız da üzüntümüz de öfkemiz de büyük" diyen Keleş, "Kadına şiddetin, kadın cinayetlerinin son bulması için tüm toplum kesimlerini duyarlı olmaya, yetkilileri önlem almaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu. Keleş kadın cinayetleriyle ilgili davalarda iyi hal uygulanmaması gerektiğini söyledi. Keleş, şunları kaydetti:

"İzmir Kadın Platformu olarak kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin son bulması için her platformda dayanışma içerisinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Katilin adalet önünde hak ettiği en ağır cezayı alması için Dilek Mamalı davasının takipçisi olacağımızı buradan duyuruyoruz."

'ERKEK ŞİDDETİ HAYATLARIMIZI KARARTIYOR'

Mamalı'nın öldürülmesiyle ilgili olarak TARIM ORKAM-SEN Merkez Yönetin Kurulu, yazılı açıklama yaptı.

Neredeyse her gün kadın cinayetleri ile belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Erkek şiddeti sınır tanımadan hayatlarımızı karartmaya devam etmektedir. Buca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde memur olan üyemiz Dilek Mamalı birlikte yaşadığı Mehmet Sabırlı tarafından, 15 Mayıs 2017 tarihinde kıskançlık yüzünden kalbinden bıçaklanarak katledildi. Sendikamızın üyesi olan kadın cinayetine kurban verdiğimiz, yoldaşımız Dilek Mamalı’nın katledilmesinin üzüntüsünü yaşıyoruz, bu üzüntü aynı zamanda bizim isyanımızdır." (DUVAR)