Kaçırılan Ceylin Atik ölü bulundu

Üç gün önce parktan kaçırılan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in cesedi komşuları Ş.T. ve S.T.'nin evinde bulundu. Olayla ilgili olarak Ş.T.'nin annesi R.Ö. de gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir’in Ödemiş ilçesinde, evlerinin önündeki parkta üç gün önce ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen, "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı mesajdan sonra kaçırıldığı belirlenen 10 yaşındaki Ceylin Atik’in cesedi bulundu.

Ailenin başvurusu üzerine çalışma başlatan polis, Ceylin'in en son oynadığı parkın yanındaki Şengül Sokak'taki bir apartmanın dördüncü katındaki komşuları oto tamircisi S.T. çiftinin evinde su içerken görüldüğünü belirledi. Bunun üzerine, bugün saat 10.30 sıralarında çiftin evlerinde parmak izi incelemesi ve arama yapıldı. Ş.T. ve kocası S.T. gözaltına alındı. 3 yaşındaki çocukları M.Y.T. ise bir yakınlarına teslim edildi.

CESEDİ SANDIĞA GİZLEMİŞ

Olayın duyulmasıyla birlikte çok sayıda mahalleli ve minik Ceylin'in ailesi de olay yerine geldi. Gergin bekleyiş ise dakikalar içerisinde devam etti. Polis, bekleyiş sırasında bölgeyi geniş bir şeride aldı ve kimseyi yaklaştırmadı. Yaşanabilecek bir olaya karşı da ekipler takviye kuvvetlerle evin önünde önlem aldı. Yapılan incelemede minik Ceylin'in cansız bedeni evin içerisinde bulundu.

Komşusu bir çocuk annesi Ş.T'nin ilk ifadesinde, "Ceylin, oğlumu çok severdi. O da bize katıldı. Bir süre birlikte oynadıktan sonra su içmek ve dinlenmek için eve çıktık. Ceylin, evin içinde koştururken, ayağı kayıp düştü. Başını yere çarptı. Öldüğünü anlayınca, korkup, cesedini odadaki sandığa kilitledim" dediği öğrenildi.

Öte yanda Ceylin Atik'in cesedi, savcı ve polisin evdeki incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

ZANLININ EVİ TAŞLANDI

Ceylin'in ölüm haberi, Ödemiş'te büyük öfkeye neden oldu. Haberin duyulmasıyla yüzlerce kişi katil zanlısının evinin önünde toplandı. Evi taşlayan ve içeri girmeye çalışan kalabalığı polis engellemekte yetersiz kaldı. Emniyet güçleri zaman zaman havaya ateş açtı. Jandarma ve çevik kuvvetten destek alınırken, kalabalık biber gazlı müdahaleyle dağıtıldı.

ceylin5

Yaşanan arbedede 3'ü polis 8 kişi yaralandı.

3'ÜNCÜ GÖZALTI

Ş.T.'nin annesi 62 yaşındaki R.Ö. de evinde gözaltına alınarak, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ARAMALAR SONUÇ VERMEMİŞTİ

Ödemiş 50'nci Yıl Ortaokulu öğrencisi Ceylin Atik, 10 Haziran Cumartesi günü, arkadaşlarıyla oynamak için evlerinin önündeki Kazım Karabekir Parkı'na gitmişti.

Denizli, kayıp kız çocuklarını arıyorDenizli, kayıp kız çocuklarını arıyor

Atik'in uzun süre ortalıklarda görünmemesi ve eve de dönmemesi üzerine merak eden dedesi Mustafa Atik ve babaannesi Ülkü Atik, arkadaşlarına sormaları ve gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kendisine ulaşamadı. Bunun üzerine Atik'in yakınları soluğu Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde alıp, kayıp başvurusunda bulundu.

Yakınları sosyal medyadan da Ceylin'in fotoğraflarını paylaşıp, bulunması için yardım istedi. Ancak, dün Mustafa Atik'in cep telefonuna, "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı mesaj gelmesiyle, anne ve babası ayrı yaşadığı için dedesi ve babaannesiyle kalan Atik'in kaçırıldığı ortaya çıktı. Polis, dede Atik'in gelen mesajdan yola çıkarak şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatmıştı.

Ceylin Atik'in eşinden ayrı yaşayan babası Murat Atik'in Ödemiş'te traktör ve kepçe imalatı yapan tesis işlettiği belirtildi.

(DHA)