Hollandayı inek kesmekle tehdit eden Meclis üyesinden 'Galatasaray Adası'na cami' teklifi

İBB Meclisi'nin CHP'den istifa eden bağımsız üyesi Hüseyin Avni Sipahi, Galatasaray Adası'na cami yapılması için öneri verdi. Sipahi, daha önce de Hollanda'yı Hollanda cinsi ineğini kesmekle tehdit etmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından üzerindeki tesisler kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılan Galatasaray Adası'na cami yapılması için öneri geldi. Önerinin sahibi İBB Meclisi'nin bağımsız üyesi Avni Sipahi.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre Sipahi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunduğu öneri, İBB Başkanlığı’na havale edildi. Sipahi'nin yazılı önergesi ile 'Suada' olarak da bilinen ve üçte ikisi Maliye’ye ait olan Galatasaray Adası’na cami yapılmasını öngörüyor.

'CAMİLER SADECE NAMAZ KILINAN YERLER DEĞİLDİR'

Teklifini İBB Meclis kürsüsünden ourken Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in “Camiler sadece namaz kılınan mekanlar değildir” sözlerine atıfta bulunan Sipahi, şöyle devam etti:

“Gelin önce Boğaz'ın ortasında bulunan Suada’ya bir cami inşa edelim, ardından da o camide verilecek ilmi eğitimle, sosyal faaliyetlerle, kültürel alanlarla çocuklarımızın, gençlerimizin ve de büyüklerimizin vakitlerini geçirebilecekleri bir çekim alanı imar edelim.”

'BOĞAZ'A MİLLİ BİR YAPI YAPMANIN ZAMANI GELDİ'

1936 yılında imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile boğazların egemenliğinin Türkiye’ye ait olduğunu hatırlatan Sipahi, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Gelin bütün dünyanın gözü olan, İstanbul’umuzun incisi Boğaz'a bir mabet inşa edelim. Bugün Malezya’nın Kuala eyaletinde var olan Kristal Cami, Suudi Arabistan’ın Cidde kentindeki Yüzen Cami baktıkça insanı büyüleyen simge camilerin en güzel örneklerindendir. Şehrin en yüksek tepesi Çamlıca’ya simge haline gelecek bir cami de inşa edilmektedir. Ancak, İstanbul Boğazı'nın ortasında Kız Kulesi’nden başka simge bir yapımız yok. O da zaten ne Türkiye Cumhuriyeti zamanında ne de Osmanlı Devleti döneminde yapılmıştır. Artık Boğaz’a milli bir yapı yapma zamanı geldi. Boğaz’ımızda, geçenleri imrendirecek bir mabedimiz olsun."

CHP'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Aynı zamanda Beşiktaş Belediye Meclis üyesi olan ve Mustafa Sarıgül'e yakınlığıyla da bilinen Sipahi, 2015'te CHP'den istifa etmişti.

Hüseyin Avni Sipahi, daha önce de Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan kriz sırasında adından söz ettirmişti. Sipahi, Hollanda geri adım atmazsa çiftliğindeki Hollanda cinsi bir ineği keseceğini söylemişti.

Protesto için Hollanda ineğini kesecek!Protesto için Hollanda ineğini kesecek!

Beşiktaş Belediyesi'nde ‘Hollanda ineği’ polemiğiBeşiktaş Belediyesi'nde ‘Hollanda ineği’ polemiği

Hollanda'ya inek için süre verdi!Hollanda'ya inek için süre verdi!

Etiketler galatasaray Cami adası