Şenay Aybüke son yolculuğuna uğurlandı

Batman'da karne günü düzenlenen silahla saldırıda hayatını kaybeden 22 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, bugün memleketi Çorum'da binlerce kişinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman'ın Kozluk ilçesindeki saldırıda yaşamını yitiren müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, memleketi Çorum'un Osmancık ilçesinde toprağa verildi.

Şenay Aybüke'nin cenazesi, Batman'daki törenin ardından dün uçakla Ankara'ya daha sonra buradan da akşam saatlerinde karayoluyla doğum yeri olan Osmancık ilçesine getirildi. Sabah saatlerinde Osmancık Devlet Hastanesi'nden alınan genç öğretmenin naaşı, cenaze töreninin yapılacağı ilçe kaymakamlığı binası önüne getirildi.

Kızının tabutu başında konuşan Sadık Yalçın ve ailesi, Şenay Aybüke öğretmenin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

ADI OKULUNA VERİLECEK

Ekim ayında sözleşmeli olarak Kozluk Çok Programlı Lisesine (ÇPL) atanan Şenay Aybüke Yalçın'ın ölümü, öğrencileri ve öğretmen arkadaşlarını yasa boğdu. Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler, Yalçın'ın eşyalarının ve hatıralarının bulunduğu müzik atölyesini ziyaret etti.

Kozluk ÇPL Müdürü Mahmut Işık, kaymakamlıkla yapılan görüşmeleri doğrultusunda, Şenay hocanın isminin okula verileceğini açıkladı.

Öğrencilerinden Dilek Avcı, Şenay Aybüke öğretmenin kendilerine anne şefkatiyle yaklaştığını ve yakından ilgilendiğini anlattı.

Firdevs Akın da "Aybüke öğretmenimiz çok iyiydi. Ondan çok şey öğrendik. Örnek alınacak bir öğretmendi. Bize her konuda çok desteğini gördük. Çok üzüldük, keşke böyle olmasaydı" şeklinde konuştu.

senayöğretmen

NE OLMUŞTU?

Batman'ın Kozluk ilçe merkezinde, cuma günü, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın makam aracına silahlı saldırı düzenlenmişti. Işık'ın olmadığı makam aracı silahla taranırken, aynı anda olay yerinden geçen bir başka araca isabet eden kurşunlar Şenay Aybüke öğretmenin canını almıştı.

Saldırıda kullanılan araç, jandarma kontrol noktasında durdurulmak istenince havaya uçurulmuştu.

(DHA - HABER MERKEZİ)