Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Batı medyası Aybüke öğretmeni yazmayacak

İbrahim Kalın Twitter'dan açıklamalarda bulundu: Batı Aybüke Yalçın'ı yazmayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Şırnak ve Batman'da yaşanan saldırılara değinerek, "PKK terörünü estetize eden batı medyası ne bu askerlerimizi ne de Aybüke Yalçın'ı yazacak. Ama onlar bizim kalbimizde hep yaşayacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, dün Şırnak ve Batman'da meydana gelen saldırılarla ilgili Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Batman'ın Kozluk İlçesi'nde düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ı hatırlatan İbrahim Kalın, "Şırnak ve Batman'daki alçak terör saldırılarında şehit olan askerlerimize ve Aybüke Yalçın öğretmenimize Allah'tan rahmet diliyorum. PKK terörünü estetize eden batı medyası ne bu askerlerimizi ne de Aybüke Yalçın'ı yazacak. Ama onlar bizim kalbimizde hep yaşayacak" dedi.

NE OLMUŞTU?

Batman Kozluk'ta AK Partili Belediye Başkanı M. Veysi Işık'ın aracına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Işık'ın içinde olmadığı araca yönelik saldırıda, olay yerinden geçmekte olan ve içinde 5 öğretmenin olduğu başka bir araç isabet aldı. 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın yaşamını yitirdiği saldırının gerçekleştirildiği araç jandarma karakolu önünde durdurulmak istenince bombalarla infilak ettirildi. Bu olayda da 2'si asker 3 kişi yaralandı, aracı kullanan kişi öldü. Saldırıda hayatını kaybeden müzik öğretmeni Aybüke Yalçın bugün Batman Öğretmen Evi Bahçesi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. (DHA)