Köprüde 31 Ağustos'a kadar çalışma

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde (Boğaziçi) 12 Haziran'dan itibaren bakım-onarım çalışmaları başlıyor. 31 Ağustos'a kadar sürecek çalışmalar nedeniyle İstanbul trafiğinin daha da içinden çıkılmaz hale gelmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da neredeyse her yaz geleneksel hale gelen yol ve köprü çalışmaları yine başlatıldı! Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün asfalt, yalıtım ve genleşme derzleri olmak üzere üst yapısının yenileneceğini açıkladı. Bakanın verdiği bilgiye göre, 12 Haziran'da başlayacak köprüdeki bakım onarım çalışmaları 31 Ağustos'ta tamamlanacak.

Köprünün bakım onarım çalışmalarının 12 Haziran'da başlayacağını anlatan Arslan, üstyapı yenileme işinin 4 aşamada gerçekleşeceğini kaydetti. Arslan, köprünün ana açıklığındaki mevcut asfaltın 40 milimetre olduğunu anımsatarak, yapılacak çalışmayla yeni asfaltın 25 milimetre mastik ve üzerine 25 milimetre taş mastik asfalt olacak şeklinde 2 tabakalı serileceğini söyledi.

Köprülerde bu yıl yapılacak bakım çalışmalarının, uzun süreli son yenileme çalışması olacağını anlatan Arslan, "Yeni geliştirdiğimiz metodolojiyle köprülerde, bundan sonraki bakımlarda sadece üstteki tabakayı asfalt kazıma makinasıyla bir gecede kaldırıp aynı gecede asfaltı yenileyebileceğiz." dedi.

(HABER MERKEZİ)