Rektör Hüseyin Bağ: Dünyanın sonu mu?

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, eşini yönetici olarak atamasını Twitter'dan savundu: Dünyanın sonunun geldiği yaygarasını çıkarmak niye?!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne nisan ayında atanan Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın ilk icraatlarından biri olarak, Bereketli İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni eşi Derya Bağ’ı, Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’nün başına atamasına tepkiler sürüyor. Günlerdir tartışılan atamayla ilgili eleştirileri bugün Twitter adresinden yanıtlayan Rektör Bağ ise tüm üniversitelerde benzer uygulamalar olduğu itirafında bulundu.

Pamukkale Üniversitesi ya da başka üniversitelerde eşiyle birlikte ilk görev yapacak rektörün kendisi olmadığını belirten Bağ, "Benden önce kuruluşundan beri görev yapan tüm rektörlerin eşleri Pamukkale Üniversitesi'nde çalışıyordu. O zaman her şey normaldi de şimdi mi anormalleşti? O zaman etik sorun yoktu da şimdi mi problem oldu? Şimdi dünyanın sonunun geldiği yaygarasını çıkarmak niye?!" dedi.

Bereketli İmam Hatip Lisesi’nin kurucu müdürü olan, bir yıl müdürlük, iki yıl müdür yardımcılığı yapan öğretmen eşi Derya Bağ’ı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan isteyerek naklen atamasını yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, eleştiriler üzerine yaptığı atamayı savunmuştu. Prof. Bağ, "Atamayı eşim olduğu için yapmadım. İlahiyatla ilgili konularda yetkin olduğu için yaptım. Eşim iki yıllık ilahiyat ön lisans mezunudur. Ayrıca 4 yıllık lisanstan da son sınıfta iki dersi kaldı. İlahiyattan da mezun olacak. Kesinlikle eşime sıfırdan bir iş sağlama olayı değildir. Tepkiler geleceğini biliyordum ama bunları göğüsleyerek bu atamayı yapmalıyım dedim ve atamayı gerçekleştirdim" demişti.

MEB: DOĞRU DEĞİL

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dün yaptığı açıklamada Pamukkale Üniversitesi Rektörü’nün eşini sekreteri olarak atamasıyla ilgili bir soru üzerine, "Doğru olmadığını söylüyorum. Liyakatlı olmuş olabilir, hak etmiş olabilir ancak bir de genel kural var ki bir hak eden, bir liyakatlı olan o mu vardır? Bir de vatandaşın algısı gerçeğin önündedir. Vatandaşın bu algısına saygı göstermek gerekir, o doğrultuda hareket yapılsa daha uygun, daha doğru olurdu" demişti.

(HABER MERKEZİ)