Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Katar'ı görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü. Görüşmede, Katar'a yönelik yaptırımlar değerlendirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yemen'in, Katar'a yaptırım uygulaması kararı ele alındı.

Kremlin basın sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin isteğiyle gerçekleşen görüşmede Erdoğan ile Putin, Katar konusunu değerlendirdiler. Erdoğan ve Putin'in, tüm ilgili ülkeleri Katar konusunda uzlaşma içinde bir sonuca varmayı amaçladıkları ve diyaloğa girmeye teşvik ettikleri belirtildi.

İbrahim Kalın: Katar'a yönelik yaptırımları üzüntüyle karşılıyoruzİbrahim Kalın: Katar'a yönelik yaptırımları üzüntüyle karşılıyoruz

Kremlin açıklamasında ayrıca, görüşmede Basra Körfezi'nde barış ve istikrarı korumanın önemli olduğu ifade edildi. Orta Doğu'daki krizin çözümünde ortak çalışma ve yakın koordinasyonun yanı sıra, "terör tehdidi"ne karşı küresel toplum olarak mücadelenin önemi vurgulandı.

'GÜVENLİ BÖLGE ANLAŞMASINI EN KISA SÜREDE YERİNE GETİRİLMELİ'

Açıklamaya göre, iki lider Suriye'deki güvenlik bölgesinin kurulmasına ilişkin anlaşmanın en kısa zamanda yerine getirilmesi dahil olmak üzere, Suriye'deki savaşın çözümü için ortak çabalara devam edilmesinde anlaştılar.

İkili işbirliğin önemli konularına da değinilen görüşmede, özellikle ticari ve ekonomik bağlar ile Türk Akımı boru hattı projesine ilişkin başarılı çalışmaların ele alındığı öğrenildi. (DHA)

Duvar Arkası: Türkiye iki müttefik arasında!Duvar Arkası: Türkiye iki müttefik arasında!

Katar'a tam tecritKatar'a tam tecrit

6 soruda Katar krizi: 'Abluka'nın sebebi ne?6 soruda Katar krizi: 'Abluka'nın sebebi ne?