Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçdaroğlu baskılardan sonra Yenikapı'ya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi eylemlerinin yıl dönümünde açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, "Önce gelemeyeceğini söyledin. Sonra baskı geldi ondan sonra gelmeye karar verdin" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 24'üncü Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

'TACİZ OLURSA KİMSEYLE GÖRÜŞMEYİZ'

Fırat Kalkanı Harekatı'nın devamının olabileceği belirten Erdoğan, YPG ile işbirliği yapan ABD'yi eleştirdi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Rakka'da DEAŞ terör örgütü var. Şu anda ABD, iki terör örgütüyle, bunun birisi siyasi ayak, birisi eylem ayağı, yani PYD, YPG... 'Ben' diyor, 'YPG ile Rakka'yı halledeceğim'. Kendilerine çok şey anlattık. 'Peki halledeceksen buyurun hallet' dedik, hayırlı olsun 'Ama şunu da bilmenizi istiyoruz' dedik. 'Eğer Suriye'nin kuzeyinden ülkemize herhangi bir taciz olacak olursa o zaman da artık biz bundan sonra kimseyle bu konuları görüşmeyiz, kararımızı kendimiz veririz, nasıl Cerablus'ta, Rai'de, Bab'da göbeğimizi kestik, adımı attıysak bundan sonra da adımı atarız' dedik."

'ZATEN 15 TEMMUZ'DA KAÇAKLARDANSIN'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Gezi eylemlerinin yıl dönümünde tweet attığını söyleyen Erdoğan, "Bu nasıl hak ve özgürlük mücadelesi ya? Yani bir şehri yakacaksınız, yıkacaksınız, polislerimizi şehit edeceksiniz, cam, çerçeve her şeyi indireceksiniz ve buna hak ve özgürlük mücadelesi diyeceksiniz. Size ne yapıldı ki hak ve özgürlük mücadelesi veriyorsunuz? Bu mücadeleyi vermek Yeşilköy Havalimanı'ndan kaçarak Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine sığınmak mıdır? Zaten 15 Temmuz'da da kaçaklardansın" dedi.

'ÜLKEMİZİ ÇAPULCULARI BIRAKMAMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan Yenikapı Mitingi'ne, baskı olduğu için katıldığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Önce gelemeyeceğini söyledin. Sonra baskı geldi ondan sonra gelmeye karar verdin. Bunlarda barış, birlik, beraberlik böyle bir dert yok. Şimdi yaptıkları çalışma bölücü terör örgütünün de arkasında durduğu örgütlerle iş birliği yapma gayretindeler. Daha dün Taksim'de yürüyüş yapıyorlar, CHP'li vekillerde onlarla beraber. Ülkemizi bu çapulculara bırakmamak için bedeli ne olursa olsun mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız."

'GEZİ VE FETÖ'YE RAĞMEN BÜYÜME SAĞLADIK'

2017'nin ekonomide "sıçrama yılı" olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gezi ve FETÖ'ye rağmen yüzde 8.5 büyüme sağladık. Borsadaki yükseliş ve dövizdeki düşüş, piyasaların ekonomimize olan güveninin tam olduğuna işaret ediyor. Beyaz eşya satışlarındaki yükseliş gibi pek çok emare ekonominin çarklarının giderek daha hızlı dönmeye başladığını da gösteriyor" diye konuştu.

İş adamlarından tüm imkanlarını kullanarak üretimi ve ihracatı zorlamalarını isteyen Erdoğan, "Tüm cesaretinizle yatırım yapın, üretin, ihracatı zorlayın, istihdamı artırın. Böylece siz de kazanın, ülkemiz de kazansın" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)