TGC: Sözcü çalışanları ile dayanışma içindeyiz

TGC, Sözcü Gazetesi'ne yönelik soruşturma hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Sözcü çalışanlarıyla dayanışma içinde olduğumuzu duyuruyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Sözcü Gazetesi çalışanlarının tutuklanmasına tepki gösterdi. Açıklamada, "Sözcü Gazetesi'ne yapılan, gazetecilik için yeni bir baskı örneğidir" denildi.

TGC Yönetim Kurulu, Sözcü çalışanlarına yönelik gözaltı ve tutuklama kararlarına yazılı açıklama ile tepki gösterdi. İstanbul 7'nci Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında sadece evlerde arama yapılması ve dijital verilere el konması öngörüldüğü aktarılan açıklamada buna rağmen Sözcü Gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Meliha Olgun  ve muhabir Gökmen Ulu gözaltı alındığı belirtildi.

Sözcü'ye yöneltilen "cumhurbaşkanının nerede tatil yaptığının duyurulması" suçlamasının, her gazetenin yayınlamakta hiçbir sakınca görmeyeceği bir haber olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sözcü Gazetesi'ne yapılan, gazetecilik için yeni bir baskı örneğidir. Gazetecilik halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için yapılan bir meslektir. Gazetecilik faaliyetinin sürekli gözaltı ve tutuklamalarla baskı altında tutulması toplumun haber alma kanallarını tıkamaktadır. OHAL sürecinde de demokrasinin temeli olan basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne toplum olarak sahip çıkmak zorunda olduğumuzu hatırlatıyoruz. Sözcü Gazetesi çalışanlarıyla dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz." (HABER MERKEZİ)

Sözcü soruşturmasında tutuklama kararıSözcü soruşturmasında tutuklama kararı