Batman'da cinsel istismar protestosu

Batman'da 14 yaşındaki G.'nin cinsel istismara uğraması ve fuhuşa zorlamasını protesto eden kadın kurumları Batman'da eylem yaptı. TJA adına açıklama yapan Fatma Kaşan, "Bu olayın üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Batman'da 14 yaşındaki G.'nin cinsel istismara uğraması ve fuhuşa zorlanmasına yönelik tepkiler devam ediyor. Tevgera Jinen Azad (TJA) öncülüğünde Batman'da toplanan kadınlar, olayı protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan TJA üyesi Fatma Kaşan, kadın örgütlerine Batman'daki olayla ilgili duyarlık çağrısında bulundu.

HDP Batman İl Başkanlığı'nın önünde toplanan kadınlar, cinsel istismara tepki gösteren dövizler taşıdılar. Burada açıklama yapan Fatma Kaşan, kadınlara yönelik istismar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bu olayın üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. G. şansında ortaya çıkan ama yüzlerce kız çocuklarının sistematik bir fuhuş çetesinin eline düştüğünü duyuyoruz. Kadın kurumlarının kapatılması ve dosyalar ile ilgili gizlilik kararının alınması bu olayların artmasına öncülük etmiştir. Konuyla ilgili sağlıklı bilgi almamak bu olayı daha vahim bir noktaya sıçratıyor. Ortada ciddi iddialar var. Kefalet iddiası doğruysa açık ve net bu olayın kendisinden çok daha vahim bir konu olduğunu göstermektedir. Parayla suçun, tecavüzün satın alınabileceğine dair bir mantığın devrede olduğunu görüyoruz."

BAKANLARA ÇAĞRI YAPILDI

G. davasında gözaltına alınıp serbest bırakılan şüpheli şahısların tutuklanmasını talep eden Fatma Kaşan "Bu iddiaların en kısa sürede Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı tarafından açıklığa kavuşturulması gerekiyor" dedi.

OHAL'in ilan edildikten sonra Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kadın kurumlarının kapatıldığını hatırlatan Kaşan, "Tüm kadın örgütlenmeleri yoğun operasyonlara maruz bırakıldı ve çok sayıda tutuklama gerçekleşti. Kadın kurumlarının kapatılması ile bu olayların önü açılmak istendi. Çünkü kadın kurumları bu olayları araştırıyor ve iddiaların peşini bırakmıyordu. Bu nedenle kadın kurumları kapatıldı" şeklinde konuştu.

Savcılık, istismar soruşturmasında 'kefalet' iddiasını yalanladıSavcılık, istismar soruşturmasında 'kefalet' iddiasını yalanladı

"Tek bir çocuğun hayatı bizim için önemlidir" diyen Fatma Kaşan, kadınlara yönelik çalışmalarına ve eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.

Kadınları yalnız bırakmayacaklarını belirten Kaşan, kadınlarımız yalnız ve kimsesiz değildir. Biz yanlarındayız. Sokaklarını, mahallelerini çetelere karşı korusunlar" dedi. (DUVAR)