OHAL Komisyonu'nun başkan ve üyeleri belli oldu

OHAL Komisyonu'nun başkan üyeleri belirlendi. Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş, komisyon başkanı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İhraç kararlarıyla ilgili itirazları değerlendirecek OHAL Komisyonu'nun başkan ve üyeleri belli oldu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, darbe girişiminin ardından ihraç edilen 130 bini aşkın kamu görevlisinin itirazlarını değerlendirecek komisyonun başkanı, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş, Komisyon Başkanı oldu.

Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı’ndan da toplam 6 üye daha Başbakan Binali Yıldırım'ın imzasıyla görevlerine başladılar.

Başbakan Yıldırım, OHAL Komisyonu Başkanı Menteş ve diğer üyeleri kabul etti. Yıldırım'ın, komisyonun hızla toplanarak itirazları incelemeye başlaması istedi.

SELAHADDİN MENTEŞ KİMDİR?

3 Ekim 1970 tarihinde Malatya’da doğan Selahaddin Menteş, ilk, orta ve lise eğitimini Sivrice'de tamamladı. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Menteş, 1995 yılının Eylül ayında Elazığ Adli Yargı Hakim Adayı olarak göreve başladı.

OHAL Komisyonu Başkanı Menteş'ten Kürt sorununa anayasal çözüm vurgusuOHAL Komisyonu Başkanı Menteş'ten Kürt sorununa anayasal çözüm vurgusu

Stajını tamamlayan Menteş, 1998 yılında Denizli'nin Buldan ilçesi hakimi olarak atandı. Menteş, Buldan'ın ardından Eskişehir-Han, Adıyaman-Gölbaşı hakimi olarak görev yaptı. Bu görevleri sırasında Kadastro Mahkemesi, Sulh Hukuk Mahkemesi, Asliye Ceza Mahkemelerinde çalıştı.

2006'da Diyarbakır’da Ağır Ceza Mahkemesinde üye hakim olarak görev yapan Menteş, 2010'da Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerini 2012'nin Haziran ayına kadar yürüttü.

Menteş, 2012'de Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na, 2013'de Ankara Adliyesi'ne atandı. Menteş, Şubat 2014'ten beri Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapıyor.