Açlık grevindeki Kemal Gün'e 18 bin lira para cezası

Hava harekatında yaşamını yitiren oğlunun cenazesinin verilmesi için açlık grevi yapan Kemal Gün'e kesilen cezaların miktarı, 18 bin 387 liraya ulaştı. Gün, "Oğlumun bir mezarı olsun, açlık grevini hemen bırakacağım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hava harekatı sırasında hayatını kaybeden oğlunun cenazesinin verilmesi için 81 gündür açlık grevi yapan Kemal Gün'e para cezası verildi.

Kemal Gün'ün oğlu Murat Gün, Tunceli'nin Ced Vadisi'ne, 7 Kasım 2016'da düzenlenen hava harekatında yaşamını yitirdi. 70 yaşındaki Kemal Gün, oğlunun cenazesinin verilmesi için, Tunceli kent merkezinde 81 gündür açlık grevi yapıyor. Kemal Gün'e  açlık grevi sırasında "Kamu yerini işgal ettiği" gerekçesiyle günlük 227 lira para cezası kesildi.

Malatya Adli Tıp Kurumu'nda bulunan oğlunun cenazesini alıncaya kadar eylemini sürdüreceğini anlatan Gün, bugüne kadar kendisine 18 bin 387 lira ceza kesildiğini söyledi.

'BİR MEZARI OLSUN, AÇLIK GREVİNİ HEMEN BIRAKACAĞIM'

Oğlunun cenazesinin verilmesi için açlık grevi yaptığını dile getiren Gün, "Oğlumun kemiklerini bana versinler. Bir mezarı olsun, açlık grevini hemen bırakacağım. Herkes gibi benim de bir mezar hakkım var, o mezar hakkını istiyorum" dedi.

Olay yerinde savcı ile birlikte keşif yaptıklarını aktaran Kemal Gün, "Oğlumuzun bir mezarı olsun üzerine gidip dua okumak istiyoruz. Savcı, oğlumun hava harekatıyla öldürüldüğü sığınakta bizimle birlikte keşif yaptı. Ceset aradık, ben orada sığınak içinde kendi ellerimle oğlumun kemiklerini çıkardım, devlete teslim ettim. Kendi ellerimle parçalanmış kemikleri teslim ettiğim gibi geri istiyorum" diye konuştu.

'SAĞLIK DURUMUM GİDEREK KÖTÜYE GİDİYOR'

Kendisine günlük 227 lira idari para cezası kesildiğini kaydeden Gün, "Kamu yerini işkal ediyormuşum. Oysa burası bir park, benim parkta oturma hakkım var ama Kabahatler Kanunu nedeniyle her gün 227 lira para cezası keserek evime tebliğ ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Sağlık durumunun giderek kötüleştiğini belirten Gün, şunları söyledi:

"Ağrılarım artmaya başladı. Bacaklarımda ağrılar arttı. Artık yürümeye takatim yok, tekerlekli sandalye kullanarak tuvalete götürüyorlar. Bazen bastonla gidiyorum. Durumum giderek kötüleşiyor kilo kaybediyorum. Burada sürekli taciz ediliyorum, bir nevi psikolojik işkence uygulanıyor. Bu işkenceye son verilsin. Oğlumun kemikleri verilmeden buradan bir yere ayrılmam ölene kadar açlık grevini sürdürürüm, benim hiçbir siyasi amacım yok siyasi olarak açlık grevi yapmıyorum. Tek amacım oğlumun kemiklerini almak." (TUNCELİ/DHA)