Açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’yı ziyaretler sürüyor

Yüksel caddesinde 68 gündür açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı oyuncu Levent Üzümcü ziyaret etti. Üzümcü 'Barışı onuruyla imzalamış insanlara bu yapılmaz' dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - OHAL kararnameleriyle ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın Yüksel caddesindeki açlık grevi 68'inci gününde.Sağlık durumları gün geçtikçe kötüleşen Özakça ve Gülmen'e destek çağrıları sürüyor. Oyuncu Levent Üzümcü, Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka ve çok sayıda kişi açlık grevine destek için Yüksel caddesindeydi.

'SAYGIYLA EĞİLİYORUM'

Eylemin 68'nci gününde çok sayıda kişi İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı. Gülmen ve Özakça'nın alana gelişiyle yapılan açıklamada konuşan Levent Üzümcü 'iki arkadaşımın önünde saygıyla eğiliyorum' diyerek “Dünyanın hiçbir devleti kendi ülkesinde barış isteyen insanların ekmeğiyle oynamaz” açıklamasını yaptı.

Eylemde olan kamu çalışanlarının istediklerini çok yalın dile getirdiklerini belirten Üzümcü şunları söyledi: “Bu insanları ödüllendirmek gerekirken arkadaşlarımız bugün 68. günü doldurmuş açlık grevindeler. Barışı onurlarıyla imzalamış insanlara bu yapılmaz. Yollarında yalnız olmadıklarını ve hala vicdanlı insanlar olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum”.

'ONURLARINI KORUYORLAR'

Yüksel caddesinde yaklaşık 190 gündür eylemini sürdüren Gülmen ve Özakça'nın açlık grevine bir destek de bağımsız Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka'dan geldi. Yapılan açıklamada konuşan Nazlıaka “Şurası bir gerçek ki bir insanın başına gelebilecek en kötü şey vicdan çürümesidir” sözleriyle ihraçları eleştirdi. Nazlıaka “ Dünyada tarihi değiştirenler boyun eğenler değil hayır deme cesaretini gösterenlerdir. Bugün Nuriye ve Semih yalnızca iş ve aş mücadelesi vermiyorlar.Onurlarını koruyorlar ve yalnızca kendileri için değil, herkes için. Bu haklı mücadelede onlara sonuna kadar destek olduğumuzu söylüyoruz” ifadelerine yer verdi.