Nuriye Gülmen'in kardeşi de açlık grevine başladı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi için Kızılay esnafı, 75 gündür oturma eylemi yapan mimar Alev Şahin ve HDP Eşbaşkanı Demirtaş'tan destek ve mesajlar geldi. Yapılan eylemde Nuriye Gülmen'in sosyal medya hesabında yapılan yemek fotoğraflı yorumlara da tepki gösterildi. Gülmen ve Özakçay'a destek için Eskişehir'de, 10 kişi açlık grevine başladı. Açlık grevine katılanlar arasında Gülmen'in kardeşi Beyza Gülmen de bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın Yüksel Caddesi’ndeki açlık grevi 66'ncı gününde. KHK'larla işten atılanlara adanan bugünkü açlık grevine destek verenler arasında polisin müdahale için gerekçe olarak gösterdiği Kızılay esnafı ve Düzce'de 75 gündür oturma eylemi yapan mimar Alev Şahin de vardı.

OHAL KHK'larıyla işlerinden atılan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi devam ediyor. Eylemin 66'ncı gününü KHK'larla işten atılanlara adayan ve 1 günlük açlık grevi çağrısı yapan Gülmen ve Özakça için yüzlerce kişi Yüksel Caddesi’nde toplandı.

Açlık grevi yapan eğitimcilere destek için gelenlerin arasında Kızılay’daki kafe ve barlarda çalışanlar dikkat çekti. Polisin müdahale etmeden önce 'esnaf rahatsız' dediğini ifade eden Veli Saçılık destek için gelen çalışanlara "Esnaf rahatsız mısınız?" diye sordu. Ellerinde çiçeklerle gelen çalışanlar, "Rahatsız olmadığımızı göstermek için buradayız" cevabını verdi.

Destek için gelenler arasında 'Büro Emekçileri Sendikası', 'Halkın Mühendis Mimarları', ' Demokratik Muhasebeciler Birliği', 'Türkiye Barolar Birliği' üyesi avukatlar da vardı.

tbb Türkiye Barolar Birliği üyeleri de yüksel caddesindeki eyleme destek olduklarını açıkladı.

Öğle saatlerinde yapılan açıklamada Soma maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci unutulmadı. Soma katliamında hayatını kaybedenler için "Soma’yı unutma” sloganları atıldı.

'ASLA GİTMEYECEĞİMİZİ İYİ BİLİYORLAR'

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun desteğe geldiği 66'ncı günde sağlık durumu kötüleşen Nuriye Gülmen konuştu. 186 gündür eylem yaptığını anlatan Gülmen “Türkiye'nin dört bir yanından çığlığımızı duyup buraya gelen herkese teşekkür ederiz” dedi. Polisin eylem alanına müdahalesini hatırlatan Gülmen “Bu alandan asla gitmeyeceğimizi çok iyi biliyorlar. Buradaki coşkulu kalabalık onlara çok güzel bir cevap verdi” açıklaması yaptı.

ALEVİ DERNEKLERİ GREVDE

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği dün ihraç edilen eğitimcilere destek için bir günlük açlık grevine başlamıştı. 85 şubede 500'ü aşkın kişinin yaptığı açlık grevi sürerken derneğe bağlı 12 kişi de açlık grevini Yüksel Caddesi’nde yaptı. Polisin müdahalesinde gözaltına alınan Dernek Genel Sekreteri Turgay Özkan ters kelepçe takıldığını söyledi, “Kim umudu yükseltmek istiyorsa ayırt etmeden saldırıyorlar” dedi. Açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça'nın desteğe ihtiyacı olduğunu hatırlatan Özkan, "Burada bir çığlık var biz bunu insani buluyoruz. Vicdanı olan yüreği aydınlıkta olan herkesin ses vermesi gereken bir çığlık” ifadelerini kullandı.

pir Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Turgay Özkan (ortada) bir gündür destek amacıyla açlık grevinde.

'ONLAR SOKAKTAYKEN BİZ ÇALIŞIYORDUK'

Türkiye'nin dört bir yanından açlık grevine destek için Yüksel Caddesi’ne gelenler arasında Düzce'de 75 gündür oturma eylemi yapan mimar Alev Şahin de vardı. Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ihraç edilen Şahin, “Onlar sokağa çıktığında bizler çalışıyorduk. Sıramız geldi ve ekmeğimizden edildik. Nuriye ve Semih'in başlattığı bu onurlu duruşun ardından kazanacağımızı biliyorum” dedi.

ankara1 Kızılay kafe ve bar emekçileri de destek için alandaydı.

'NE ARA BU KADAR KÖTÜ OLDUNUZ?'

Yüksel Caddesi’ndeki eyleme çevredeki vatandaşlar da ilgi gösteriyor. Dayanışma için alana gelen destekçilerle, caddeden geçen kişiler arasında dikkat çekici diyaloglar yaşanıyor. Bir vatandaşın 'Burada ne var' sorusuna, “İnsanlara yapılan en büyük kötülük çaresiz bırakmak ona isyan ediyorlar” yanıtı verilirken bu yanıtı duyan vatandaş ise “Haklısın yeğenim de ne yapacağız?” diye sordu.

Eylemde Gülmen’in sosyal medya hesabına yemek fotoğrafıyla yorum yazanlara da, “Ne ara bu kadar kötü oldunuz” diye tepki gösterildi.

Grup Yorum, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için konser verdi. Grup Yorum, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için konser verdi.

GÜLMEN'İN KARDEŞİ DE AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Dihaber'in haberine göre, Eskişehir'de Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için açıklama yapıldı. Eskişehir’in Adalar bölgesinde düzenlenen basın açıklamasını Gülmen'in kardeşi Beyza Gülmen yaptı.

Beyza Gülmen, “Emeğimiz ve ekmeğimiz kutsaldır, elimizden alınmasını kabul etmiyoruz ve bedeli ne olursa olsun asla kabullenmeyeceğiz! Açlıkla terbiye olmayacağız, adaletsizliğe alışmayacağız” dedi.

24 saatlik açlık grevine başlayacaklarını belirten Gülmen, “AKP, insanların en temel haklarından olan cenaze hakkını bile tanımıyor. Dersim’de 70 yaşındaki Kemal Gün oğlunun cenaze hakkı için 78 gündür açlık grevinde. Onun da talebi çok sade ve net: evladımın cenazesini istiyorum! Biz de bu direnişi sahiplenenler olarak 24 saatlik destek açlık grevine girdiğimizi buradan tüm kamuoyuna duyuruyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından 10 kişi, açlık grevine başladı. (DUVAR)

eskisehir-aclik-grevi-beyza-gulmen

Demirtaş: Varlıkları bile rezaleti açıklamaya yetiyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden Semih Özakça, Nuriye Gülmen ve Kemal Gün için mesaj geldi. Kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapan Demirtaş, "Hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde yürürlüğe konulan KHK'ler toplumda özellikle muhalif kesimlerde bir cadı avına dönüştü. Darbecilerle hukuk içinde mücadeleye evet, darbe gerekçesi ile hükümet muhaliflerine yönelik haksızlıklara hayır diyoruz" dedi. Demirtaş, "Bu vesile ile gasp edilen hakları için açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça şahsında bütün mağdurların sesinin duyulmasını destekliyor, onlara yönelik saldırıları kınıyor, selam ve saygılarımı iletiyorum. Sadece cenazesine ulaşmak için açlık grevi yapmak zorunda olan yurttaşlarımızın varlığı bile tek başına iktidarın içine düştüğü rezaleti açıklamaya yeterlidir" dedi.