CHP'li milletvekilleri açlık grevine başladı

İhraç edilen iki eğitimcinin 62 günü geride bırakan açlık grevinde kritik sürece girildi. Hükümet nezdinde girişimler yoğunlaşırken destek eylemleri de sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - OHAL KHK'si ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın sesi açlık grevinin 63'üncü gününde hükümete ulaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın kuruluş yıldönümü töreninde Başbakan Binali Yıldırım'a iki eğitimcinin durumunu ve talebini iletti. Başbakan da olayı araştıracağını ve gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

Açlık grevi yapan eğitimcileri ziyaret eden CHP milletvekilleri de ayrıca girişimlerde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, OHAL ile ilgili çalışmalardan sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'den randevu talep etti, ancak bu talebe yanıt gelmedi.

CANİKLİ KİMLİK BİLGİLERİNİ İSTEDİ

Bu arada bireysel olarak Canikli ile görüşebilen milletvekilleri oldu. Edinilen bilgiye göre Başbakan Yardımcısı Canikli eylem yapanlarla ilgili bazı bilgiler istedi. Eylem yapanların kimlik bilgileri ve talepleri hızla Başbakan Yardımcısı'na iletildi. Sağlık Bakanlığı da açlık grevi yapanların durumuyla ilgili bilgi almak için Yüksel Caddesi'ne personel gönderdi. Ancak tüm bu gelişmelere karşın hükümet kanadından bir açıklama gelmedi.

Bakanlık, açlık grevi için sağlık görevlisi gönderdiBakanlık, açlık grevi için sağlık görevlisi gönderdi

İKİ VEKİL AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gelişmeleri izlemekle görevlendirdiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Özgürüz haber portalına yaptığı açıklamada bir gelişme olmazsa milletvekillerinin de destek amacıyla açlık grevi yapma düşüncesi olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal bu doğrultuda açlık grevi yapan ilk isimler oldu. Yüksel Caddesi'nde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı ziyaret eden iki milletvekili saat 15.00 itibariyle 24 saat açlık grevi kararı aldı. Şeker ve Sarıbal bu kararı kendi sosyal medya hesaplarından paylaştı. Mesajda, "İşini isteyen Nuriye ve Semih'in sesini duyurmak için saat 15.00'den sonra yemiyoruz, içmiyoruz" denildi. Milletvekilleri açlık grevini Meclis kulisinde yapacak.

BARIŞ AKADEMİSYENLERİNDEN DESTEK

Gülmen ve Özakça'nın eylemine destekler de devam ediyor. Barış İçin Akademisyenler'in bir günlük dönüşümlü açlık grevi kararı doğrultusunda ihraç edilen akademisyen Yasin Durak açlık grevi yaptı. Durak, "Biz arkadaşlarımızı yaşama çağırmak için buradayız. Onları hayata döndürmenin yolu direnişi büyütmekten, onlara destek olmaktan geçiyor" dedi.

DTCF'den ihraç edilen Süreyya Karacabey de açlık grevine destek olmak için Yüksel Caddesi'ndeydi. Karacabey, "Arkadaşlarımız Ankara'nın göbeğinde bir çığlık atıyor. Onların seslerini büyütelim, destek olalım ki onlara bir şey olmasın" diye konuştu.

'Gülmen ve Özakça'da Wernicke-Korsakoff belirtileri var''Gülmen ve Özakça'da Wernicke-Korsakoff belirtileri var'

'O ACIYI ÇEKTİM, BİLİYORUM'

Yüksel Caddesi'nde destek açlık grevi yapanlar arasında 1996 yılında kızı cezaevinde 68 gün açlık grevi yapan Fikriye Saymaz da vardı. Saymaz, "O acıyı çektim, biliyorum. Destek için ben de 1 günlük açlık grevi yapıyorum. Ne yapıyorlar? Ekmeklerinin peşinde hepsi. Bunca baskı zulüm karşısında örgütlenmek, haksızlığa karşı durmak lazım" dedi.

Fikriye Saymaz Fikriye Saymaz

5 BİNE YAKIN İMZA TOPLANDI

İhraç edilen 6 akademisyenin işe iadesi için yapılan eylem kapsamında Başbakanlığa sunulmak için de imza toplanıyor. Bugüne kadar toplanan imzanın 5 bine yaklaştığı öğrenildi. Daha önce 5 bin 600 imza toplanarak Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK'e iletilmişti.

Ünlü İngiliz bilimci Harvey'den Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için çağrıÜnlü İngiliz bilimci Harvey'den Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için çağrı

LİVANELİ: ADİL HUKUK DÜZENİ HERKESİN HAKKI

Sanatçı Zülfü Livaneli, açlık greviyle ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yaptı. "Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'i hayata döndürmek hepimiz için vicdani bir görevdir" Livaneli, yetkililere Gülmen ve Özakça'nın taleplerini duyma çağrısı yaptı. (DUVAR)

Nuriye ve Semih içinNuriye ve Semih için

Kardeş Türküler ve tiyatroculardan Gülmen ve Özakça'ya destekKardeş Türküler ve tiyatroculardan Gülmen ve Özakça'ya destek