Sıla Abalay Ardahan'da defnedildi

İstanbul'da polis operasyonunda öldürülen 18 yaşındaki Sıla Abalay'ın cenazesi Ardahan'daki köyünde defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Küçükçekmece'de düzenlenen operasyonda, iddiaya göre polisle çatışmaya giren ve öldürülen 18 yaşındaki Sıla Abalay'ın cenazesi, memleketi Ardahan'da toprağa verildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda dün sabah otopsi işlemleri tamamlanan Sıla Abalay'ın cenazesi, ailesine teslim edildi. Bugün saat 14.00'da Ardahan'ın Damal İlçesi'ne bağlı Aşağıgündeş Ata Mahallesi'ne, içinde anne ve babasının da bulunduğu midibüsle getirilen Sıla Abalay'ın cenazesi, cemevine götürüldü. Cenaze töreninde 2 kız çocuğu babası Güven Abalay, "Kızım, kızım" diyerek eşi Fidan ile birlikte ağladı. Cenaze töreni nedeniyle polis ekipleri ilçede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Cemevi dedesi tarafından kıldırılan cenazesi namazının ardından Abalay'ın cenazesi, Ata Mahallesi'ndeki ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze namazından sonra basın mensuplarına açıklama yapan Sıla Abalay'ın dedesi 69 yaşındaki Ahmet Abalay, "Torunumu ne yaptıksak kurtaramadık. Sonuç buymuş. Ama bu kardeş kavgası sona ersin istiyoruz. Çaresi ne ise derine derine gittikçe nereye kadar gideceğiz bilemiyoruz. Yandık, biz de yanıyoruz" diye konuştu.

Sıla Abalay'nın toprağa verilmesinden sonra mezarlığa karanfil bırakan 5 kişi gözaltına alındı.

(DHA)