Rektör İbiş: İnek Bayramı milli değerlere saygılı olacak

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 'güvenlik' gerekçesiyle izin verilmeyen İnek Bayramı 2. gün etkinlikleri yapılamadı. Rektör Erkan İbiş'ten açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi rektörlüğünün ‘güvenlik tehdidi’ gerekçesiyle yasakladığı 80 yıllık geleneksel İnek Bayramı'nda konserlerin iptal edilmesi ve fermanların okunamaması nedeniyle haftalar öncesinden hazırlanan ikinci gün programı yapılamadı. Mülkiyeliler orta bahçede vakit geçirirken, akşam kampus dışında parti düzenlendi.

Eleştirilerin hedefinde olan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ise Hürriyet gazetesinden Gamze Kolcu'ya şu açıklamayı yaptı, “Mülkiye gibi köklü bir kuruluşumuzun geleneklerini önemsiyoruz. En büyük arzumuz, bu geleneklerin ve değerlerin Mülkiye ruhuna uygun sürdürülmesidir. Bu geleneklerin yaşatılması sürecinde, nadir olsa da geçmişte bazı kişisel suistimallerin, hatalı uygulamaların, toplumsal veya milli değerlerimize yönelik olumsuz algılar yaratabilecek davranışların olduğu da görülmektedir. Gerçek anlamına kavuşmuş, milli değerlerimizi de kucaklayan geleneklerin yaşatılmasına devam edilecektir. İnek Bayramı da yaşatılacak geleneklerdendir.”