Panzerle ezilen çocukların amcası: Polisler çıkıp gitmişlerdi

Silopi'de zırhlı polis aracının bir eve girerek, ölümüne sebebiyet verdiği 7 yaşındaki Muhammet ve 6 yaşındaki Furkan Yıldırım kardeşlerin amcası konuştu: Polisler çıkıp gitmişlerdi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Silopi ilçesinde zırhlı polis panzerinin Karşıyaka mahallesinde evin duvarını yıkarak ölümüne sebebiyet verdiği 7 yaşındaki Muhammet ve 6 yaşındaki Furkan Yıldırım kardeşlerin amcası Suat Yıldırım (31) olay anını anlattı. Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz'a konuşan amca Yıldırım, "Ağabeyim Mesut, yengem ve odada oturuyorduk. Çocukları saat 23.00 gibi uyutmuştuk. Salonda yer yatağında yatıyorlardı. Deprem gibi bir ses geldi. Bomba patladı sandık. Hemen salona geçtik. Araç evin içine girmişti. Polisler aracın içinde yoktu. Çıkıp gitmişler" diye konuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliği ise görgü tanıklarının zırhlı aracı kullanan polislerin alkollü olduğu iddialarının doğru olmadığını söyleyerek, konuyla ilgili açıklama yaptı: “İlimiz Silopi ilçesinde, 4 Mayıs 2017 gece saat 00.30’da, bir polis aracının, bir vatandaşımızın evinin duvarına çarpması sonucu iki evladımızın yaşamını yitirmesi, bizleri son derece üzmüş ve derinden sarsmıştır. Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada şoför polis memurunun alkollü olduğu iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup, şoför polis memurunun nefes kontrolü ve kan tahlilinde alkol bulunmadığı tespit edilmiştir. Konu adli ve idari olarak her yönüyle incelenmektedir.”

İrmez: Valilik acil açıklama yapsınİrmez: Valilik acil açıklama yapsın

Polis panzeri Silopi'de eve girdi, iki çocuğu ezdiPolis panzeri Silopi'de eve girdi, iki çocuğu ezdi