İrmez: Valilik acil açıklama yapsın

Silopi'de dün gece zırhlı polis panzerinin bir eve girerek 2 çocuğun ölümüne ilişkin valilik tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. HDP Şırnak milletvekili Aycan İrmez, "valilikten acil açıklama bekliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün gece zırhlı polis panzeri Karşıyaka mahallesindeki bir eve girerek 7 yaşındaki Muhammet ve 6 yaşındaki Furkan Yıldırım kardeşlerin ölümlerine neden oldu. Uykularında can veren iki çocuğun ölümüne ilişkin Şırnak Valiliği tarafından henüz resmi bir açıklama yapmazken HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, “Valilikten konuya ilişkin acil bir açıklama bekliyoruz. Ortada yaşamını yitiren iki çocuk var” dedi.

VALİ 'KADER' DEMİŞ

İrmez, Şırnak Valisi Ali İhsan Su'nun Yıldırım ailesinin taziye çadırına başsağlığı ziyaretinde bulunduğunu ve olay için 'kader' dediğini duyduklarını belirterek şunları söyledi, “Yıllardır telefonlarımıza çıkmayan bir mülki idaremiz var. Olay nasıl gerçekleşmiş, bu polisler hakkında soruşturma başlatılmış mı diye soruyoruz. Olay dün gece yaşanmasına rağmen valilik hâlâ açıklama yapılmadı.”

HDP: POLİSLER SARHOŞ MUYDU?

Konuyla ilgili HDP genel merkezinden yapılan açıklamada da, “Valiliğe ve İçişleri Bakanlığı'na soruyoruz: Polisler sarhoş muydu?” sorusu gündeme getirildi. Açıklamada şöyle denildi: “Görgü tanıklarının iddia ettiği üzere, akrep aracını kullanan polislerin sarhoş olduğu doğru mudur? Bu polisler hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Polisler tarafından öldürülmüş olan Uğur Kaymaz’dan, Nihat Kazanhan’dan, Tevriz Dora’dan, Berkin Elvan’dan ve ismini sayamayacağımız kadar çok nice çocuktan biliyoruz ki, hiçbir çocuğun öldürülmesi 'kaza' ya da 'kader' denilerek açıklanamaz, hafifletilemez, normalleştirilemez. Bu olayın sorumluları hakkında derhal yasal işlemler başlatılmalı ve kamuoyu vicdanı ile evrensel hukuk kuralları çerçevesinde adalet sağlanmalıdır.”

Polis panzeri Silopi'de eve girdi, iki çocuğu ezdiPolis panzeri Silopi'de eve girdi, iki çocuğu ezdi