İki gazeteci gözaltına alındı: Biri tutuklandı, biri serbest bırakıldı

Bursa ve Şanlıurfa’da bir gün araya iki gazeteci gözaltına alındı. İki gazeteciden biri serbest bırakıldı, diğeri tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suruç katliamı davasını takip eden ETHA Muhabiri Pınar Gayıp dün gözaltına alındı. Gayıp, dün Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde süren duruşma sırasında salondan çıkınca gözaltına alındı. Gayıp’ın hakkında arama kararı olduğu öğrenildi. Gazeteci, ifadesinin alınması için ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Gayıp, bugün öğle saatlerinde serbest bırakıldı.

Gayıp'ın ifadesi alındığı sırlarda yerel yayın yapan bursamuhalif.com’un editörü Ozan Kaplanoğlu, dün sabah evini basan terörle mücadele ekiplerince gözaltına alındı. bursamuhalif.com’un haberine göre Kaplanoğlu, bu sabah adliyeye götürüldü. Gözaltı gerekçesi olarak sosyal medya paylaşımları gösterilen Kaplanoğlu, ‘THKP-C örgüt üyeliği’, ‘örgüt propagandası yapmak’ ve ‘cumhurbaşkanına hakaret’le suçlanıyor.

Aynı zamanda Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi yönetim kurulu üyesi  Kaplanoğlu, ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla tutuklandı.