Yüksel Taşkın: 'Geleneksel muhafazakârları ikna eden cumhurbaşkanlığı seçimini alır'

Yüksel Taşkın, KONDA'nın araştırmasında yer alan verilere göre, "geleneksel muhafazakâr"ların cumhurbaşkanlığı seçiminde kilit rol oynayacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Yüksel Taşkın, KONDA'nın "16 Nisan Sandık ve Seçmen Analizi"ni değerlendirdi. Taşkın, kendini "geleneksel muhafazakâr" olarak tanımlayan kesimin, cumhurbaşkanlığı seçiminde kilit rol oynayacağını belirtti.

Ortak Söz'de yayınlanan yazısında Yüksel Taşkın, KONDA'nın "16 Nisan Sandık ve Seçmen Analizi"ni değerlendirdi. KONDA'nın verilerine göre, Türkiye'nin yüzde 28’i kendisini “modern”,  yüzde 46’sı “geleneksel muhafazakâr”, yüzde 31’i de “dindar muhafazakâr” olarak tanımlıyor.

Taşkın, "Modern"lerin yüzde 78,5’i referandumda “hayır”, "dindar muhafazakâr"ların ise yüzde 77’si “evet” oyu kullandığını aktardı.

"Geleneksel muhafazakâr"ların yüzde 54’ünün, “evet” derken, yüzde 46’sının “hayır” tercihinde bulunduğunu kaydeden Taşkın, bu kesiminin toplumunun neredeyse yarısını oluşturduğuna dikkat çekti.

"Geleneksel muhafazakâr" diğer iki kesime de eleştirellik barındırabildiğini belirten Yüksel Taşkın, "Türkiye’nin neredeyse yarısını (yüzde 46) oluşturan Geleneksel Muhafazakârlarda 'hayır' oranı eğer yüzde 46 değil, yüzde 48 ve üstü çıksaydı sonuç 'hayır' lehine olacaktı" ifadelerine yer verdi.

YAZININ TAMAMI 

Yüksel Taşkın: Hayırcılar değil Türkiye kazanıyorYüksel Taşkın: Hayırcılar değil Türkiye kazanıyor

İhraç edilen Taşkın'dan kar altında dersİhraç edilen Taşkın'dan kar altında ders