Kadir Topbaş'ın damadına 15 yıl hapis talebi

İstanbul'da TUSKON üyelerine yönelik 'FETÖ' iddianamesinde, 3 kişiye ağırlaştırılmış müebbet, aralarında Kadir Topbaş'ın damadı Kavurmacı'nın da bulunduğu 83 işadamına ise 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TUSKON ve üye şirketlerine yönelik yürütülen 'FETÖ' soruşturması tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Yine bu isimler hakkında, 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından da 16 yıldan 25 yıl 6'şar aya kadar hapisleri istendi.

Aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 83 iş adamı hakkında ise 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

86 SANIK, 2 İHBARCI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede 31'i tutuklu, 3'ü firari 86 kişi şüpheli sıfatıyla yer alırken 2 kişi de ihbarcı olarak yer aldı.

İddianamede aralarında işadamları Ömer Faruk Kavurmacı,  Faruk Güllü, Ahmet Tuzlu, Cahit Durmaz, İsmail Hakkı Kısacık, , Mehmet Fatih Baltacı, Murad Abdurrahman Baltacı, Murat Atakan Kayalar, Mustafa Şevki Kavurmacı, Rana Tezcan Açıkgöz, Harun Akca, Mehmet Zenginer, Salih Zeki Azak, Semih Sadır, Tolga Güven, Yüksel Nalbant ve Süleyman Düzgün'ün de bulunduğu 83 şüphelinin 'silahlı terör örgütüne üye olmak'tan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Şüphelilerden Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tari'nin ayrıca 'özel belgede sahtecilik' suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapisleri talep edildi.

'BÜYÜ VAR DİYE EKMEK ALMIYORLARDI'

Gizli tanık Boran'ın ifadesine de yer verilen iddianamede, 'örgüt üyelerinin ekmeklerde büyü olduğu için Halk Ekmek’ten ekmek almadıkları ve fişlenecekleri korkusuyla uçuşlarda Türk Hava Yolları’nı kullanmadıkları' belirtildi.

İddianamede yer alan başka bir gizli tanık olan Demir ise Güllüoğlu Pastaneleri’nin sahibi Faruk Güllü’yü örgütün, 'şirin ve sempatik olarak' nitelendirdiğini söyledi. Geldiği her toplantıya koli koli baklava ile gelen Güllü’nün, 'yumuşak' tavırlarla örgüt adına çok iyi para topladığı iddianamede yer aldı. Gizli tanık Demir'in, "Örgütün en önemli adamlarından biridir. Örgüt özellikle kendisine ‘yurtdışına çıkmalısın, devlet sana operasyon yapacak. Üzülmeni istemiyoruz’ diyerek baskı yaptı" sözlerine de iddianamede yer verildi.

(DHA)