Erdoğan'la görüşen Putin: Tamamen onardık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Devlet Başkanlığı Rezidansı’nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi başladı. Putin'den, "ilişkiler özel hale geldi ve tamamen onarıldı" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Devlet Başkanlığı Rezidansı’nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüşüyor. Görüşmeden önce Putin'den gelen açıklamada, "İki ülke arasındaki ilişkilerin tamamen onarıldı ve özel hale geldiği" açıklaması geldi.

16 Nisan'daki referandum sonuçları sebebiyle Erdoğan'ı tebrik eden Putin Cumhurbaşkanı'na yaptığı karşılama konuşmasında "Davetimizi kırmayıp Soçi’ye geldiğiniz için teşekkür ederiz. İlişkilerimiz tam olarak anlaştığımız şekilde devam ediyor. Çalışma ortamında bir araya geldiğimiz bu görüşmede ikili konular ve Suriye başta olmak üzere güncel konuları görüşmek üzere imkan yakalamaktan memnunum. Sizinle görüşme trafiğimiz, Türk-Rus ilişkilerin tam normalleşme süresini tamamladıktan sonra çok özel bir karaktere sahip olduğunu bir kez daha vurgulamaktadır" dedi.

Erdoğan ise açıklamasında "İnanıyorum ki, Rusya ve Türkiye'nin burada atacağı adım bölgenin kaderini değiştirecek" dedi.

Soçi'deki görüşmede, iki liderin görüşeceği başlıklardan biri de ikili ilişkiler olacak. Zira Türk F16'larının Kasım 2015'te bir Rus uçağını düşürmesi sonrası zedelenen ilişkiler yeniden normalleşme sürecine girmiş olsa da tarım ürünü alışverişinde karşılıklı uygulanan kısıtlamalar ve Rusya'daki Türk çalışanlara yönelik sınırlamalar gibi bir dizi problem henüz çözüme kavuşmadı.

Soçi'deki, Putin ve Erdoğan'ın bu yıl içerisinde Rusya'da gerçekleştirdikleri ikinci, uçak krizinin ardından yaptıkları beşinci görüşme.

Erdoğan'la Rusya'ya giden heyette  Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar gibi isimler bulunuyor.

(Dış Haberler)