ABD: Türkiye YPG'yi vurmayı bırakmalı

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Mark Toner, Türkiye’nin Şengal Dağı’nda YPG hedeflerini vurmasına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toner, "Türkiye YPG'yi bir daha vurmamalı. Bunu onlara da söyledik" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Mark Toner, Türkiye’nin Rojava ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırlarındaki Şengal Dağı’nda YPG hedeflerini vurmasına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye'nin YPG'ye saldırmayı bırakması gerektiğini" söyledi ve "Bunu Ankara'ya da ilettik" diye ekledi.

Toner, Ankara'nın Suriye'deki saldırısından 52 dakika önce Washington'a haber verdiğini söyledi. Bakan yardımcısı "Bu hava saldırılarıyla ilgili koordinasyon ve bildirim eksikliği vardı" dedi.

Toner, ABD'nin "Türkiye'nin sınırlarını PKK terörizminden koruma çabalarını" desteklediğini açıkladı ve "Açıkçası, ABD ve Türkiye arasında IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon yüzünden bir görüş farklılığı var" diye sözlerine ekledi.

Toner, "Türkiye'den koalisyonun tüm üyeleri ile birlikte beklediğimiz IŞİD'le verdiğimiz savaşa odaklanmasıdır" açıklamasında bulundu.

YPG sözcüsü Redur Halil ise "Türk hava saldırıları sonucu yirmi savaşçımız öldü, 18 kişi daha yaralandı" açıklamasında bulundu.

(DIŞ HABERLER)