TSK ve YPG arasında çatışma

Suriye sınırında bulunan bir tanka havan topu atıldı. TSK ve YPG arasında çıkan çatışmada 3 YPG'linin yaşamını yitirdiği aktarıldı. Akşam saatlerinde ise Ceylanpınar'a bir karakola roket atıldığı aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'nın Akçakale ve Suruç ilçeleri arasındaki bölgeye, Suriye'de PYD kontrolünde bulunan bölgeden havan atışı yapıldı ve 1 asker yaralandı. YPG tarafından yapıldığı iddia edilen saldırıya, askerler karşılık verdi. Çıkan çatışmada 3 YPG'linin hayatını kaybettiği belirtildi. Akşam saatlerinde ise Ceylanpınar ilçesine, YPG'lilerin bir karakola roket attığı öne sürüldü.

Suriye'nin Telabyad ile Kobani arasında bulunan, YPG kontrolündeki bölgeden, saat 16.30 sıralarında Bilece Mahallesi'nde bulunan Tekçe Hudut Karakolu sahasındaki tankın bulunduğu alana havan atışı yapıldı.

Tank isabet almazken, YPG'lilerin sınır hattındaki mevzilere, uzun namlulu silahlarla ateş açtığı belirtildi. Sınırda görevli askerlerin ateşe karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

Bu sırada bölgeye TSK tarafından top atışları yapıldı. Kısa süren çatışmada 3 YPG'linin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Çatışmanın ardından sınır hattına takviye görevliler sevk edilerek, önlemler arttırıldı.

RASULYAN'DAN ROKET ATILDI

Akşam saatlerinde ise Suriye'nin Rasulayn kentinden, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki Aksoy Hudut Karakolu'na roket atıldı. Saldırıda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Roketin atıldığı bölgeye, top atışları yapılırken, sınırdaki önlemler arttırıldı.

Ceylanpınar ilçe merkezinde ise, belediye hoparlörlerinden halkın sınır hattına yaklaşmamaları yönünde sık sık uyarı anonsları yapıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Akçakale'deki saldırı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, Tekçe Hudut Karakolu'nun gözetleme tepesine, saat 16.00 sıralarında, saldırı düzenlenen saldırıda 1 askerin yaralandığı aktarıldı. Hafif şekilde yaralanan askerin hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Uluslararası kamuoyunun yanlış yönlendirildiği vurgulanan açıklama, "Açık kaynaklarda, hain terör örgütünün saldırılarına karşılık olarak meşru müdafaa kapsamında yaptığımız misli ile mukabele atışları, Türkiye’nin saldırgan hareketleri olarak gösterilmeye çalışılmakta ve uluslararası kamuoyu yanlış yönlendirilmeye gayret edilmektedir" (ŞANLIURFA/DHA)

Mardin ve Kilis'te sınır karakollarına saldırıMardin ve Kilis'te sınır karakollarına saldırı

Şengal ve Rojava’ya vurmanın anlamıŞengal ve Rojava’ya vurmanın anlamı