'ÖSO, TSK tankını IŞİD'e mi verdi?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, ÖSO'nun TSK'ye ait tankı IŞİD'e sattığı iddiasını Meclise taşıdı. Ağbaba 'ÖSO'ya ne kadar silah, mühimmat ve araç verildiğini' sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Birgün'de yer alan, TSK'nın birlikte Fırat Kalkanı harekatı yürüttüğü ÖSO'nun IŞİD'e sattığı iddiasını Meclise taşıdı. Bugüne kadar ÖSO'ya ne kadar silah, mühimmat ve araç verildiğini soran Ağbaba, IŞİD'e yönelik operasyonlarda Türkiye'de üretilmiş veya TSK envanterinde bulunan malzemelerin ele geçip geçmediğini de sordu.

Ağbaba'nnı Meclis'e sunduğu önergede şu sorular yer aldı

1- Tanklarımızın ÖSO adlı yapı tarafından terör örgütü IŞİD’e satıldığı iddiası doğru mudur? Eğer doğru ise konuyla ilgili Bakanlığınızca bir çalışma yürütülmekte midir?

2- Fırat Kalkanı harekatı öncesi ve sonrasında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) isimli yapıya kaç tank, silah, mühimmat, araç ve askeri malzeme verilmiştir? Verilenlerin takibi

yapılmakta mıdır?

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin IŞİD terör örgütüne yönelik bugüne kadar yürüttüğü operasyonlarda ele geçirilenler arasında ülkemizde üretilmiş veya TSK envanterinde bulunan silah, mühimmat, araç ve askeri malzeme bulunmakta mıdır?

Birgün gazetesinden Erk Acarer'in haberine göre, 70'in üzerinde askerin yaşamını yitirdiği Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, TSK ile birlikte harekata katılan ÖSO mensuplarının orduya ait zırhlı araçları IŞİD'e sattığı öğrenildi. Habere göre, öncü birlik olarak TSK'den önce 8 tank ve zırhı araçla IŞİD'in elindeki El Bab bölgesine giren ÖSO mesupları, bu araçlardan bazılarını IŞİD'e sattı ya da devretti. Olaydan sonra Genelkurmay Başkanlığı'nın soruşturma açtığı, bir sonuç elde edilemediği ancak dosyanın henüz açık durduğu da belirtiliyor. ÖSO'dan, IŞİD'e geçen araçlar ise bir servet niteliğindeki fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Bir tankın fiyatı 680 bin dolar. (HABER MERKEZİ)