Erdoğan'dan AK Parti yanıtı: Niye olmasın

23 Nisan dolayısıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna temsili olarak oturan öğrenciye, "Referandum sonrası partiye genel başkan olmayı düşünüyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Yiğit Türk "Niye olmasın" derken, araya giren Erdoğan da "Dediği gibi madem böyle bir hak verdi? Niye olmasın" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna 4. Sınıf öğrencisi Yiğit Türk, Başbakan Binali Yıldırım'ın koltuğuna ise 5. sınıf öğrencisi Yağız Keçe oturdu.

Beştepe'deki törende 'iki cumhurbaşkanı' açıklama yaparak soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANIMIZLA İFTİHAR EDİYORUM: Sizler bizim geleceğimizsiniz. Ben cumhurbaşkanımızla iftihar ediyorum. Şunu bilecekler ki cumhuriyet, bu vatan bizimdir. Ve bu vatana hep birlikte sahip çıkacağız. Dünyada olmayan sadece bizde olan bir ulusal çocuk bayramını kutluyoruz. Derslerinizde sizlere üstün başarılar diliyorum. Hiçbir zaman anneleriniz babalarınız öf bile demesin. Onlara bunu dedirtmeyin. Aynı şekilde öğretmenleriniz bugünlere gelmenizde iftihar vesilenizdir. Bunları çok iyi bilip bizim varlık sebebimiz olan öğretmenlerimizin de kıymetini bilelim.

ELİNİ AYAĞINI UZATAMAYACAKLAR: 3 kişinin elini öpeceksiniz. Baba, anne, öğretmen. Başka hiç kimsenin elini öpmeyeceksiniz. Bazen ellerini ayaklarını uzatanlar çıkar. Bundan sonra bunlar olmayacak.

SORU / CEVAP

SORU: Cumhurbaşkanlığı sistemi çocuklara ne getirecek? Telefon, televizyon, tablet konusunda ne diyorsunuz?

YİĞİT TÜRK: Şu an çocuklarda bahçeye çıkıp değil de telefona televizyona bakmayı tercih ettikleri için bu yanlış bir şey. Bunların yerine bahçeye çıkıp oynayabilir. sosyalleşebilirler. Bu daha iyi olur.

SORU: Yeni sistemle size yeni haklar doğurdu, genel başkan olmayı düşünüyor musunuz?

YİĞİT TÜRK: Niye olmasın?

ERDOĞAN: (Gülümseyerek) Dediği gibi madem böyle bir hak verdi? Niye olmasın…

(HABER MERKEZİ)

Batman'daki 23 Nisan kutlamasında balon kazasıBatman'daki 23 Nisan kutlamasında balon kazası