Kılıçdaroğlu'na askeri karşılamaya inceleme

TSK: CHP Genel Başkanı'na askeri karşılama hakkında inceleme başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TSK'dan yapılan açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bandırma Hava Üssü'nde askeri törenle karşılanması hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

TSK'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun 13 Nisan 2017 tarihinde 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığını ziyareti ile ilgili konu incelenmektedir" denildi.

CHP'den Cem Küçük için suç duyurusuCHP'den Cem Küçük için suç duyurusu

'SEÇİM DÖNEMİ' İTİRAZI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir ve ilçelerini kapsayan gezisine Bandırma’dan başladı. Kılıçdaroğlu’nu taşıyan özel uçak dün sabah sivil uçuşlar için de kullanılan Bandırma 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı pistine indi. Tören mangası CHP Lideri’ni selamlayarak karşıladıktan sonra Kılıçdaroğlu, yanındakilerle birlikte Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer’e nezaket ziyaretinde bulundu. Karşılama ve ziyaret fotoğrafları, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın Facebook sayfasında paylaşıldı.

Bu ziyaretin ardından hükümete yakın bazı isimler CHP Lideri’nin 'seçim yasaklarını ihlal ettiğini' öne sürdü. Sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarda da olay, 'darbe çığırtkanlığı' olarak değerlendirildi. Bu tepkilerin temeli ise, "anamuhalefet partisi lideri devlet protokolünde 4’üncü sırada olmasına rağmen seçim yasakları döneminde sadece cumhurbaşkanlarının tören mangasıyla karşılanması gerektiği"ne dayandırılmıştı.