Kılıçdaroğlu: Ben olmasam miting yapamayacaklar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm yetkinin tek adama geçmesi halinde kimsenin can ve mal güvenliğinin kalmayacağını belirterek, referandumda 'Hayır' oyu verilmesi çağrısı yaptı. AK Parti'nin meydanlarda anayasayı anlatamadığını, sürekli kendisini hedef aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu "Ben olmasam miting yapamayacaklar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a canlı yayında tartışma çağrısını yineledi. Balıkesir'in Gönen ilçesinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın mitinglerde anayasayı anlatmak yerine kendisini hedef aldığını belirten Kılıçdaroğlu "Şu kanaate vardım ben olmazsam onlar miting de düzenleyemeyecekler. Emin olun. İstiyorlar ki onlara cevap vereyim.  istiyorlar ki her eleştirilerine cevap vereyim. ben millete söz verdim. Ahdettim hiçbir zaman kısır çekişmelerin içine girmeyeceğim. Çatlasalar da patlasalar da onlara cevap vermeyeceğim” dedi.

'Hayır' oyu kullanıldığı zaman ülkeye en büyük faydanın yapılacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu “Hep birlikte bu kararı alabilirsek emin olun dünyaya şu mesajı vermiş olacağız. Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları tüm baskılara rağmen devletin bütün imkanlarına rağmen halk demokrasiden yana tavır koydu. Demokrasiyi güçlendirmek istiyorum arkadaş, ülkem de bunu söyledi” diye konuştu.

'CESARETİNİZ VARSA KARŞIMA ÇIKIN'

Seçim meydanlarında sürekli kendisinin konuşulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Yahu arkadaşlar başka derdiniz yok mu sizin? Anayasa değişikliğini neden anlatmıyorsunuz. Şu kanata vardım ben olmazsam onlar miting de düzenleyemeyecekler. Emin olun. İstiyorlar ki onlara cevap vereyim istiyorlar ki her eleştirilerine cevap vereyim ben millete söz verdim. Ahdettim hiçbir zaman kısır çekişmelerin içine girmeyeceğim, çatlasalar da patlasalar da onlara cevap vermeyeceğim. Ama onlara şunu söylüyorum. Yüreğiniz, cesaretiniz, bilginiz, birikiminiz varsa sizin dünya kadar televizyonlarınız var. Çıkarsınız gelirsiniz karşıma oturur tartışırız medeni insanlar gibi gelin çıkın karşıma. Ben de biliyorum ki çıkamazlar. Çünkü cesaretleri yok. Çünkü onlarda biliyorlar ki Kemal Kılıçdaroğlu millete doğruları anlatıyor.”

'YETKİSİ ALINMIŞ BİR PARLAMENTO GÜÇLÜ DEĞİLDİR'

Hesap sorulamayacak bir düzen getirilmeye çalışıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Ben mütedeyyin kardeşlerime seslenmek istiyorum. Kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu siz bilirsiniz. Kul hakkı yiyenden hesap sorulmayacaksa ne yapılacak arkadaşlar yolsuzluk yapana neden yolsuzluk yaptın diye soru dahi sorulmayacaksa, buna nasıl gidip evet diyeceksiniz. Yolsuzluk yapan tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen bir bakana bir başkan yardımcısına ben TBMM’den soru dahi soramayacağım. Böyle bir düzen getiriyorlar. Yetkisi alınmış bir parlamento güçlü değildir” diye konuştu.

(DHA)