İBB, 'ganimet' paylaşımına soruşturma açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı Ö.A. sosyal medyada, "hayır" oyu kullanacakları hedef alan bir paylaşım yaptı. Hakkında soruşturma açılan Ö.A. açığa alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Haller Müdürlüğü çalışanı Ö.A., Facebook hesabından “17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları GANİMET olarak EVET çilere HELALDİR” şeklinde paylaşım yaptı. Ö.A.'nın mesajının sosyal medyada yayılması ve gelen tepkiler üzerine soruşturma açıldı.

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla müfettiş görevlendirildiği ve Ö.A'nın açığa alındığı belirtildi.

İBB çalışanı Ö.A., Facebook hesabından “SEVGİLİ DOSTLAR!!!! Chp açıkça savaş ilan ederek bu hususta elinden geleni ardına koymamaktadır. Meclis de başladıkları saldırganlıklarını tüm eylem ve söylemleri ile EVET çilerin üzerine çevirmişlerdir. 17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları GANİMET olarak EVETçilere HELALDİR” şeklinde paylaşım yaptı.

Paylaşımın ardından kendisini uyaran bir kişiye Ö.A. "Eksiği fazlasını bilmem... Bunlar bizi denize dökmekten ve savaşdan bahsediyorlarsa, bizde savaş hukukundan bahsettik" diye yanıt verdi.

İletinin sosyal medyada paylaşılması ve tepkiler üzerine Ömer A. hakkında, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla soruşturma başlatıldı. soruşturma kapsamında Ö.A. açığa alındı. (DHA)

beyaz-masa