Bilgi'de Chris Stephenson eylemi

Bilgi Üniversitesi akademisyenler Chris Stephenson için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Stephenson ile dayanışma çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilgi Üniversitesi'nde 18 yıldır akademisyen olarak görev yapan Chris Stephenson'un çalışma izni YÖK tarafından kaldırıldı.

Bilgi Üniversitesi akademisyenleri konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "18 yıllık öğretim üyesi Chris Stephenson'ın çalışma izni YÖK tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden, ders  dönemi ortasında iptal edilmiştir" dendi.

Açıklama, "Chris Stephenson hakkındaki bu YÖK kararı ilk değildir. Geçtiğimiz haftalarda iki başka üniversitede de, tek ortak noktaları yabancı statü ile atmak olan öğretim üyelerinin çalışma izinleri aynı şekilde YÖK tarafından iptal edildi.

'BOYUN EĞDİKÇE DAYATMALAR GELECEKTİR'

Biliyoruz ki boyun eğdikçe dayatmalar gelecektir. Bilgili akademisyen ve çalışanlar olarak bu tür kararlar ve uygulamalara karşı duracağız; Chris'i hukuki mücadelesinde destekleyeceğiz, kıyıma uğratılan üniversite mensuplarıyla dayanışma içinde olacağız" ifadeleri ile son buldu.