Kemal Ulusoy'dan 'Hayırlı Dakikalar'

Tiyatro sanatçısı Kemal Ulusoy'un sunduğu ve sosyal medyada yayınlanan Hayırlı Dakikalar ilgi görüyor. Tarihsel olaylardan ve kişilerden yola çıkarak hazırlanan videolar, güncel meselelere değiniyor ve referandum için düzenlenen Hayır kampanyasına destek veriyor.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Siyasi partilerin referandum çalışmaları devam ederken sanatçılar da konuya müdahil oldu. Referanduma günler kala toplantılar, imza kampanyaları ve videolarla sanatçılar da seslerini duyurmaya çalışıyor. Bu sanatçılardan biri de Kemal Ulusoy. Ulusoy, hazırladığı ortalama 2 dakikalık videolarla Hayır kampanyasına destek veriyor.

2 dakikalık videolarda mizahi bir dille anlatılan tarihi olaylardan yola çıkılarak referanduma göndermeler yapılıyor. Demirci Kawa, Selahaddin Eyyubi, Spartaküs gibi tarihi karakterler üzerinden güncel meselelere değinen videolarda Ulusoy, daha çok bir koltukta oturan anlatıcı konumunda. Ancak fotoğraflar ve videolardan destek alarak anlatıcı rolünü destekliyor.

Hayırlı Dakikalar belli aralıklarla sosyal medyada yayınlanıyor ve şimdiden belli bir izleyici kitlesine ulaştığı gözlemleniyor.

KEMAL ULUSOY KİMDİR?

Mezopotamya Kültür Merkezi'nde tiyatro sahnesine adım atan Kemal Ulusoy, daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda oyunculuk yaptı. Ulusoy, belediyeye kayyım atanınca işsiz kalan 31 sanatçıdan biri. Kayyımdan sonra kurulan Amed Şehir Tiyatrosu'nda tiyatro çalışmalarını sürdürüyor.