Hendek'te CHP standına saldırı

Sakarya Hendek'te yaklaşık 20 kişilik bir grup 'Hayır' standı açan CHP'li gençlere saldırdı. Polis 3 kişiyi gözaltına aldı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya'nın Hendek ilçesinde CHP İlçe Gençlik Kolları üyelerinin referandumla ilgili kurduğu 'Hayır' standı 15- 20 kişilik grubun saldırısına uğradı. CHP'nin standı parçalanırken, 3 genç tartaklandı. 3 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CHP İlçe Gençlik Kolları üyeleri, Muammer Sencer Caddesi'nde referandumla ilgili çalışma yapmak için stant açtı. Gençler, çevredekilere anayasa değişikliğinde neden 'Hayır' kullanılması gerektiğini anlatan broşür dağıttı. İddiaya göre, bir grup, "HDP'liler stant kurmuş" diyerek CHP'lilerin yanına geldi. Grup ile CHP'li gençler arasında tartışma çıktı.

STANDI DAĞITIP 3 GENCİ TARTAKLADILAR

Gençler dağılırken, bir süre sonra bu kez 15-20 kişilik bir grup standa gelerek CHP'li gençlere saldırdı. CHP'nin standını dağıtanlar, 3 genci de tartakladı. Olay yerine gelen polis 3 kişiyi gözaltına aldı. Gençler ve parti yöneticileri saldırganlar hakkında şikayette bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CHP ilçe başkanlığını ziyaret eden Berhan Şimşek, olay yerine gelerek yaşananlar hakkında bilgi aldı. Şimşek, yaşananları kınayarak, partili gençlere geçmiş olsun dileğinde bulundu. (SAKARYA/DHA)