ABD'li bakan tutuklu pastörün eşiyle görüştü

'Terör örgütü üyeliği' iddiasıyla tutuklanarak Aralık 2016'da cezaevine gönderilen Amerikalı pastör Andrew Brunson'ın eşi Norine Lyn Brunson, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'la Türkiye ziyareti sırasında biraraya geldi. Amerikalı bakan, 'davayı yakından izleme' sözü verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye ziyareti sırasında, 'FETÖ' üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Amerikalı pastör Andrew Brunson'ın eşi Norine Lyn Brunson'la biraraya geldiği ortaya çıktı. Buna göre, görüşme perşembe akşamı Ankara'da gerçekleşti.

Reuters'a konuşan bir Amerikan Dışişleri yetkilisi, "Bakan Tillerson, Pastör Brunson'ın davasına ilişkin son bilgileri paylaşmak için eşiyle görüşmek istedi. Bakan, davanın ilerleyen safhalarında da eşiyle temas halinde kalacak" dedi.

20 yıldır Türkiye'de yaşayan ve Protestan cemaatine ait İzmir Diriliş Kilisesi Pastörü olan Brunson, bir tanığın ifadesi doğrultusunda tutuklanarak Aralık 2016'da cezaevine gönderilmişti. (Dış Haberler)

Brunson'un avukatından açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın pastör Andrew C. Brunson ile görüşmesine ilişkin olarak yukarıda yer alan haberin ilk başlığıyla ilgili avukatı Aysun Akşehiroğlu tarafından bir açıklama yapıldı. Akşehiroğlu açıklamasında şunları belirtti: "Andrew C. Brunson, Diriliş Kilisesi Pastörü olup 24 yıldan bu yana Türkiye'de ikamet etmektedir. Hakkında 09.12.2016 tarihinde FETÖ/PDY örgütüne üyelik suçlaması ile başlatılan adli soruşturma halen devam etmektedir. Aradan geçen 5 aylık zaman içinde müvekkilin anılı örgüte üyelik veya başka bir ilişkisi olduğunu gösterir hiçbir somut kanıt ileri sürülememiştir. Ki müvekkilin bu örgüt ile hiçbir ilişki ya da iletişimi yoktur. Bu nedenle haber başlığında geçen "FETÖ'cü pastör" ifadesi kamuoyunu yanıltıcı, masumiyet karinesine aykırı ve müvekkilin kişilik haklarını zedeler nitelikte olup başlığın düzeltilmesini talep ederiz."