Edirne Cezaevi'ndeki açlık grevi sona erdi

Edirne F Tipi Cezaevi'nde yapılan açlık grevi bitti. Avukat İbrahim Bilmez, cezaevi yönetiminin sorunların çözüleceğine dair söz verdiğini söyledi. Açıklama yapan Demirtaş ve Zeydan, diğer cezaevlerindeki açlık grevleri bitene kadar kamuoyundan duyarlı olmalarını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne F Tipi Cezaevi'nde süren ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın da katıldıklarını açıkladıkları açlık grevi sona erdi.

Edirne Cezaevi'nde insani muamele görme talebi ve hukuk dışı uygulamalara dikkat çekmek amacıyla yapılan açlık grevi bitti. BBC Türkçe'ye açıklama yapan Özgürlükçü Hukukçular Platformu'ndan avukat İbrahim Bilmez, cezaevi yönetiminin sorunların çözülmesi için söz verdiğini söyledi.

Bilmez, "Cezaevi İdaresinin HDP'li vekillerimiz, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı, İnsan Hakları Derneği yetkilileri ile ve son olarak da bizimle yaptığı görüşmeler sonucunda diyalog kanalları açılmış, cezaevi idaresi var olan sorunları çözeceğinin sözünü vermiştir" dedi.

DEVAM EDEN AÇLIK GREVLERİ İÇİN DUYARLILK ÇAĞRISI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da Edirne F Tipi Cezaevi'ndeki açlık grevinin son bulmasından dolayı memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan, açlık grevlerinin sürdüğü diğer cezaevlerinin müdürleri başta olmak üzere, Cezaevleri Genel Müdürü'nü ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı açlık grevini devam ettiren tutuklu ve hükümlülerle diyalog içerisinde sorunların çözümü için inisiyatif almaya çağırdı. Demirtaş ve Zeydan'ın açıklaması şöyle:

"Tutsakları da diyalog zemini çerçevesinde açlık görevlerini bitirebilmek için sorumluluk almaya davet ediyoruz. Edirne Cezaevi gibi diğer cezaevleri için de açlık grevleri tümden sonuçlanıncaya kadar kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyor, büyük katkı sunan hukuk ve insan hakları kurumları ile avukatlarımıza teşekkür ediyoruz. Desteklerini esirgemeyen tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da, bugün açlık grevine katılmıştı.

Demirtaş'tan açlık grevi açıklaması: Şahsi talebimiz yokDemirtaş'tan açlık grevi açıklaması: Şahsi talebimiz yok

Demirtaş ve Zeydan açlık grevine başlıyorDemirtaş ve Zeydan açlık grevine başlıyor

Açlık grevinde 40. gün: Mahpuslar ne istiyor?Açlık grevinde 40. gün: Mahpuslar ne istiyor?