Ahmet Yıldırım: Başbakan’ın talimatı yerini buldu

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Nursel Aydoğan’a verilen hapis cezasının onanmasını değerlendirdi. Yıldırım, “Başbakanın talimatı yerini buldu” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Hakkında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla başlayan yargı süreçlerinde kararlar çıkmaya başladı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesine yol açan kararın ardından bu kez HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a verilen 4 yıl 8 ay hapis cezası onandı.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın “Kim olursa olsun kesinleşen cezası olanın durumu TBMM'de okunur. Bundan sonra da olacak olan bu” sözlerini hatırlatarak “Başbakan’ın talimatı yerini buldu” dedi. Yıldırım, Nursel Aydoğan’ın onanan cezası için şunları söyledi:

“Ben dava dosyasının içeriğini biliyorum. Düzmece iddialarla ve 2011 yılında çıkan propaganda suçlarının bir defaya ertelenmesi hususuna giren 3 ayrı konuşmasıyla ilgili 3 ayrı dosyanın düşmesi gerekirken birleştirilerek böyle zorlama bir sonuca ulaşıldı. İstenen ceza 7.5 yıl iken bilerek 4 yıl 8 aya düşürüldü. Çünkü 5 yılın altında olunca hızlıca temyiz için istinaf mahkemesine gönderilebildi.”

HDP milletvekili Aydoğan'a verilen hapis cezası onandıHDP milletvekili Aydoğan'a verilen hapis cezası onandı

'İŞLERİNE NE KADAR GELİRSE O KADAR BEKLETİLİR'

Sürecin tamamen siyasi bir mekanizmanın talimatları doğrultusunda şekillendiğini belirten Yıldırım, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

“Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’ın onanmış cezasını 5.5 ay bekletmek siyaseten işlerine gelmişti. Şimdi bu konuda da ne kadar siyaseten işlerine gelecekse o kadar bekleteceklerdir. Sonra Meclis’e getirilip okunacaktır. Hukuki bir zemin yok bunların. Şu an Meclis kapalı. Bunun için Meclis’i toplamalarını beklemiyorum. Referandum öncesi işlerine gelmeyecektir.”

DEMİRTAŞ’IN DOSYASI DA ONAY BEKLİYOR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da hakkındaki bir davada 5 ay hapis cezası almıştı. Yerel mahkemede verilen ceza 5 yılın altında olduğu için Demirtaş’ın dosyası da temyiz için yeni kurulmuş istinaf mahkemesine gitti. Yakın zamanda buradan da bir karar çıkması bekleniyor. Ancak Yıldırım, Demirtaş’ın bu 5 aylık cezasının milletvekilliğinin düşürülmesine yol açacak suçlar arasında olmadığını söyledi. (DUVAR)