Yasin Aktay: Yüzde 50’nin blöf olmadığı ortaya çıktı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, 15 Temmuz’da sokağa çıkanlarla Gezi eylemlerini karşılaştırdı, 'halkın bu ülkenin sahipleriyle bu ülkenin çapulcuları arasındaki farkı göstermiş olduğunu' söyledi. Aktay’a göre o gece sokağa çıkanlar 'Erdoğan’ın evde zor tutuyoruz' dediği yüzde 50…

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştiği gece Meclis’te yaşananları “Gazi Meclis’te O Gece” başlığıyla kitap haline getirdi.

Kitapta darbe girişiminin yaşandığı gece milletvekilleri ve Meclis personelinin yaşadıkları da kendi kaleme aldıkları yazılarla yer aldı.

'BU ÜLKENİN SAHİPLERİYLE ÇAPULCULARI ARASINDAKİ FARKI GÖRDÜK'

Kitapta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Siirt Milletvekili Yasin Aktay’ın da 5 sayfalık bir yazısı yer aldı. Darbe girişiminin yaşandığı gece sokağa çıkanlar için “Allah’ın bir mucizesi” diyen Aktay, benzer kitlesel hareketlerden farklı olarak bu halk mücadelesinde “Vandalizm” bulunmadığına dikkat çekerek şunları yazdı:

“Bir tane esnafın camı kırılmadı, bir tane dükkan yağmalanmadı. Gezi hadisesiyle karşılaştırıldığında bu ülkenin sahipleriyle bu ülkenin çapulcuları arasındaki farkı da böylece göstermiş oldu bu halk. Sayın Cumhurbaşkanımız Gezi hadiseleri esnasında yüzde 50’yi evlerinde zor tutuyoruz dediğinde blöf yaptığı düşünülmüştü. Oysa 15 Temmuz’da bu sözün hakikati gün gibi ortaya çıktı ve şapka çıkarttırdı, anlayana, bilene tabii."

'BİZİ YÖNETECEK BİRİNİ BULUP YETİŞTİRMELİ'

TBMM Başkan Müşaviri, AK Parti Grup Amiri Yardımcısı Mustafa Özkan, 3 sayfalık yazısında AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un, kendisini arayıp tüm milletvekillerine Meclis’e gelmeleri için mesaj atmasını istemesi üzerine Meclis’e gidiş sürecini anlattı. Meclis’e ilk girmek istediğinde polisin izin vermediğini, “Çek git yoksa seni vururum” diye tehdit edildiğini, daha sonra başka bir kapıdan Meclis Başkanı ile giriş yapabildiğini anlatan Özkan, saat 00.04’te istenen mesajı milletvekillerine gönderdiğini söyledi.

Özkan’ın yazısında 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değerlendirmesi de yer aldı. Özkan bu bölümde şunları söyledi:

“Yeterrrr. Söz de karar da milletindir” ifadesi 15 Temmuz’da gerçek olmuştu. 50 yaşındayım. 12 Eylül’ü ve 28 Şubat’ları yaşadım. Cesur ve kararlı bir liderin, ümmetin umudu adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’ın bir darbeyi nasıl bastırdığını gördüm. Dış güçlerin ülkemiz üzerindeki kötü emellerini ancak o durdurabilir, Allah ondan razı olsun. Rabbim ona uzun ömür versin. Zira hala ona ihtiyacımız var. Ama bana göre Reisin 10-15 yıl sonra bizi yönetecek birisini bulup şimdiden yanında yetiştirmeye başlaması lazım. Ülkemiz ve islam alemi için bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

'VEKİLLERE GAZİ UNVANI VERİLSİN'

Darbe gecesini Meclis’te geçiren AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk yazısında, Meclis’in 2. defa “Gazi” olduğunu belirterek o gece Meclis’te bulunan milletvekillerine veya tüm vekillere “Gazi” unvanı verilmesini önerdi. Öztürk ayrıca bir 15 Temmuz anıtı yapılıp Meclis Şeref Holü veya bahçesine konulmasını istedi.