Metin Feyzioğlu: 'Biz o kapıyı ihale için çalmayız'

Metin Feyzioğlu, kendisine kapayı kapattığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. Feyzioğlu, "O kapı 80 milyona açıktır. Biz şahsi mesele için ya da ihale almak için o kapıyı çalmayız" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, kendisine kapıyı kapattığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a cevap verdi. Feyzioğlu, "Devleti şahsı ile özdeşleştirdiğini gördük. O kapı 80 milyona açıktır" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu bugün Çorum'a gitti. Feyzioğlu ve Halaçoğlu ziyareti için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çorum Barosu'nu etrafından çevik kuvvet ekibi görevlendirildi. Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar ve baro yöneticileri tarafından çiçekle karşılanan Feyzioğlu ve Halaçoğlu, çelik yelekli polislerin yakın koruması altında baro binasına girdi.

metin-feyzioglu-corum-2

Feyzioğlu ve Halaçoğlu, burada yaptıkları konuşmada anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yasal değişiklikleri incelemek ve görüş bildirmenin baroların görevleri arasında olduğunu belirten Feyzioğlu, "100 bin meslektaşımıza sorduk, yorumlarını aldık, bilim insanlarıyla da çalıştık. Kuvvetler ayrılığını tamamen yok edecek ve kuvvetler birliği getirecek bir anayasa paketi ile karşı karışa olduğumuzu gördük" şeklinde konuştu.

'O KAPI 80 MİLYONA AÇIKTIR'

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Feyzioğlu kendisine kapıyı kapattığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a cevap verdi.

Feyzioğlu, "Devletin kapısını bir şahıs kapısı gibi istediği zaman kapatabileceğini düşündüğüne göre, 16 Nisan'da arzu ettiği devlet modelini de aslında açıklamış oluyor. Şahıs olarak istediği kişiye kapıyı katıp istediği kişiye kapıyı açacağı bir devlet istiyor. Devleti şahsı ile özdeşleştirdiğini gördük. O kapı 80 milyona açıktır. Biz şahsi mesele için ya da ihale almak için o kapıyı çalmayız. Biz olsa olsa sayın Cumhurbaşkanımızı bilgilendirmek için görüşürüz" ifadelerini kullandı.

'ALMANYA VE HOLLANDA'NIN YAPTIKLARI KABUL EDİLEMEZ'

Hollanda ile yaşanan krizi de değerlendiren Feyzioğlu, "Hollanda ve Almanya'nın yaptıkları kabul edilemez. Köpeklerle insanları üzerine yürüdükleri o görüntüler ilkelliğin en üst sınırıdır. Yaptıkları asla kabul edilemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarafsız olmasını isteyen Feyzioğlu, anayasa değişikliğine "hayır" diyenlerin vatan haini ilan edilmesinin sağlıklı bir duruş olmadığını vurguladı. Feyzioğlu, Erdoğan'ın "sükunete ve öfkesini yenmeye" davet etti.

'BU PARTİLER ÜSTÜ BİR KONUDUR'

MHP'den ihraç edilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, anayasa teklifinin Türkiye'nin geleceğini karartacak nitelikte olduğunu söyledi.

Teklifin parlamenter sistemi ortadan kaldıracağını savunan Halaçoğlu, "Türkiye 94 yıldır Cumhuriyet olarak yönetiliyor. Bir anda tek bir kişinin yönetimine bırakacak bir anayasayı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu işi savunmak partiler üstü bir konudur" diye konuştu. (ÇORUM/DHA)