Hollanda temsilciliklerine giriş çıkış yasağı

Hollanda'nın bakanların referandum etkinliklerine izin vermemesinin ardından Dışişleri Bakanlığı, Hollanda temsilciklerine giriş çıkışları yasakladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı güvenlik gerekçesiyle, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul Başkonsolosluğu'na giriş ve çıkışları yasakladı. İzinde olan Hollanda Büyükelçisi'nin ise bir süre daha Türkiye'ye gelmemesi istendi.

Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu güvenlik gerekçesiyle giriş ve çıkışlara kapatıldı. Dışişleri Bakanlığı, büyükelçilik maslahatgüzarının evi ile Başkonsolosun konutunda da aynı uygulamanın yapılacağını açıkladı.

Bakanlık, Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ile gerçekleşen görüşmenin ardından şu açıklamayı yaptı:

"Hollanda hükümetinin bu kararını protesto etmek üzere, Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bugün Bakanlığımıza çağrılmıştır. Halen izinli olarak Türkiye dışında bulunan Hollanda Büyükelçisinin bir müddet görevine dönmesini arzu etmediğimiz bildirilmiştir. Türkiye ve Hollanda Türk toplumuna karşı alınan bu vahim kararın, Hollanda'yla diplomatik, siyasi, ekonomik ve diğer alanlardaki ilişkilerimiz açısından ciddi sonuçlar doğuracağı Hollandalı muhataplarımıza ifade edilmiştir." (HABER MERKEZİ)

Erdoğan: Hollanda'ya yaptırım uygulayacağızErdoğan: Hollanda'ya yaptırım uygulayacağız

Hollanda: Tehdit edildik, iptal ettikHollanda: Tehdit edildik, iptal ettik

Çavuşoğlu'nun Hollanda uçuşu iptalÇavuşoğlu'nun Hollanda uçuşu iptal

Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye Dışişleri Bakanı terörist mi?Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye Dışişleri Bakanı terörist mi?