Kayyım validen 'Leyla Zana' iddiası

Ağrı Belediyesi'ne kayyım atanan Vali Musa Işın, "Leyla Zana, bana 'PKK'yı 20 devlet kullanıyor' dedi" iddiasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan DBP'li Sırrı Sakık'ın yerine Ağrı Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Vali Musa Işın, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana ile ilgili iddialar ortaya attı. Vali Işın, 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra ziyarete gelen Leyla Zana'ya "80 milletvekili gidin PKK'ya, 'Biz şiddet istemiyoruz, biz siyaset yapmak istiyoruz' deyin, dedim. Leyla Zana da bana 'PKK'yı 20 devlet kullanıyor' dedi" iddiasını ortaya attı.

YEMEKTE KONUŞTU

Vali Musa Işın, Leylekpınar Mahallesi'ndeki taziye evinde düzenlenen 'Halise Günü' etkinliğine katıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci ve beraberindeki heyetle geleneksel olarak yapılan Halise yemeğinden sonra konuşan Vali Musa Işın, Leyla Zana ile aralarında geçtiğini iddia ettiği bir konuşmayı anlattı. Vali Musa Işın, şunları söyledi:

"Leyla Zana seçildi, üç milletvekili ile ziyaretime geldi. Bu ziyaretten bir gün önce Taşlıcay'da, Doğubayazıt'ta TIR'lar ve kamyonlar yakılmıştı. Dedim ki 'sayın vekil, millet size 80 milletvekili verdi. 80 milletvekili gidin PKK'ya, 'Biz şiddet istemiyoruz, biz siyaset yapmak istiyoruz' deyin. Leyla Zana da bana dedi ki: 'PKK'yı 20 devlet kullanıyor.'"(AĞRI/DHA)