Başbakanlık, sanık polisin övüldüğü mektubu mahkemeye gönderdi

12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın öldürülmesiyle ilgili davada BİMER'in kendisine gelen bir mektubu mahkeme gönderdiği ortaya çıktı. Sanık polisten "yiğit" şeklinde söz edilen mektupta, polise destek olunması isteniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakanlık Bilgi İşlem Merkezi'nin (BİMER), polis kurşunuyla hayatını Nihat Kazanhan'ın dava dosyasına, kendisine gelen ikinci bir mektubu gönderdiği ortaya çıktı. Mektupta sanık polisten övgüyle bahsediliyor. Mektupta "Özel Harekat polisimize sağken sahip çıkalım ki vatan sağ olsun, iri olsun, diri olsun" ifadeleri kullanılıyor.

12 yaşındaki Nihat Kazanhan, Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 14 Ocak 2015 günü polis tarafından açılan ateş sonucunda hayatını kaybetti. Olayla ilgili davada polis memuru M.N.G.'ye 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Kazahan ailesi, cezada “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimi uygulanmasına itiraz etti.

Nihat Kazanhan'ı öldüren polise 13 yıl hapisNihat Kazanhan'ı öldüren polise 13 yıl hapis

DİHABER'in haberine göre BİMER, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi’ne bekleyen dava dosyasına F.N.A. isimli bir kişi tarafından yazılan mektubu gönderdi. Mektupta, Kazahan'ın öldürülmesi hakkında "polisimizin başına vahim bir durum gelmiştir" ifadeleri kullanılıyor. Kazanhan'ı vuran polis için "yiğit" denilen mektupta, sanık polise destek olunması gerektiği savunuluyor. Dosyaya eklenen mektup şu şekilde:

Hendekler kapandıkça çocuklar öldürüldüHendekler kapandıkça çocuklar öldürüldü

“Bu olay üzerine Selahattin Demirtaş TBMM’ye gaz kapsülünü getirmiş ve ‘bunu sizin eşkıyalarınız yaptı’ diyerek devleti bir kere daha katil olmakla suçlamıştır. Özel harekat polisimiz devletimizin, milletimizin birliği, dirliği, bölünmez bütünlüğü için şehit olacağını bile bile oraya gitti. Belki bu talihsiz olay başına gelmeseydi bu uğurda şehit olacaktı. Özel Harekat polisimize sağken sahip çıkalım ki vatan sağ olsun, iri olsun, diri olsun. Ülkemizde bu kadar vatan haini varken hem içten hem de dıştan saldırırken bu yiğitlere ihtiyacımız vardır sahip çıkmak lazım başbakanım. Başka vatanımız yok. Terörle mücadele edilen bir dönemde bu olay güvenlik güçlerimizin moralini de hayli bozmaktadır. Sizden rica ediyoruz bu vatanın yiğit evlatlarına bu vatan için hak için millet için can veren M.N.G. gibi yiğitlerimize sahip çıkın ki karşımızda hiçbir hain duramasın. Bu devlet katil, zalim değildir. Lütfen konunun üzerinde durun yiğidimize destek olun Sayın Başbakanım.”

BİMER, daha önce de kendisine gelen bir mektubu Kazanhan davasına göndermişti. Cizre 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 23 Eylül'de gönderilen mektupta, sanık polisin tutuklu yargılanmasının haksızlık olduğu savunulmuştu.

Nihat Kazanhan'ı Arap Baharı öldürmüş!Nihat Kazanhan'ı Arap Baharı öldürmüş!